Úgy tűnik, hogy az angol politikusok után az Egyesült Államok is lépéseket tesz a scalperek és a botokkal történő vásárlás ellen.

Ahogy korábban arról már beszámoltunk, valamikor év elején, miután nem lehetett a haszonlesők és a felvásárlók miatt PS5-öt kapni, az Egyesült Királyság politikusai törvényjavaslatot nyújtottak be, hogy az ilyen tevékenységet büntetni lehessen. Most az Egyesült Államok Kongresszusának több tagja nyújtott be ilyet, „Stopping Grinch Bots Act” néven. Ez betiltaná a különféle árúcikkek, köztük videojáték-konzolok megvásárlására és azok drágábban eladására használt botok használatát.

Ez lehet a scalperek vége Amerikában.

A törvényjavaslatot Paul Tonko képviselő, Richard Blumenthal, Charles Schumer szenátusi többségi vezető és Ben Ray Luján szenátor terjesztette elő.

 

A törvényjavaslatot a napokban nyújtották be, mivel Amerikában a haszonlesők már készülnek az ünnepi időszakra. Sokan botok segítségével felhalmozzák a népszerű ajándékok, termékek készleteit, hogy később magasabb áron értékesítsék azokat. A törvény ezt tiltaná meg, vagyis nem lehetne botokkal vásárolni az oldalakon.

Ennek persze nem csak az ünnepi időszakban lenne haszna, hanem olyan esetekben is, mint egy friss konzolmegjelenés. A PS5 még most is hiánycikk, amit tovább súlyosbít a vásárló-botok jelenléte, amik a normál fogyasztók elől ragadják el a konzolt.

Sajnos azonban a PS5-ök valószínűleg nem válnak ettől elérhetővé egyik napról a másikra. Például a gyártási problémák miatt. Te mit szólsz az ötlethez?

Ezt láttad már?

Ennyi volt: Máris feltörték az új GTA: Definitive Editiont

 

 

https://leet.hu/samsung/

×