Nem minden hős visel köpenyt, néhány csak megoldotta, hogy újra láthattuk YouTube-on a dislike-ok számát.

A Google november elején szinte mindenkit, a felhasználókat és a tartalomgyártókat is egyaránt sokkolta az újításával, miszerint záros határidőn belül eltüntetik a nem tetszés kifejezésére használatos dislike-gomb számlálóját a YouTube-ról.

Ezt a többség úgy értelmezte, hogy a vállalat korlátozza a szólás- és a vélemény kifejezésének szabadságát azért, hogy a hirdetők könnyebben érvényesülhessenek a platformon. Persze a YouTube szakemberei azt állították, hogy belső kutatások alapján hozták meg ezt a döntést, amitől mindenkinek sokkal jobb lesz az élete, bár ezzel merőben ellentétes véleményt fogalmazott meg a videómegosztó egyik alapítója, Jawed Karim, aki szerint ez már az oldal hanyatlását mutatja.

De egy szó mint száz: a Google-en és a hirdetőkön kívül senki nem tartja jó dolognak a dislike-gomb kiherélését. Szerencsére azért vannak még a világon programozni tudó hősök, akik megtalálták a módját annak, hogyan hozzák vissza az eltüntetett számlálót.

Ehhez pedig nem is kell sokat trükközni, ugyanis bőven elég hozzá, ha az Edge, a Chrome, a Brave, az Opera, a Firefox böngészők valamelyikét használjuk. Ha ez a kritérium pipa, akkor irány a returnyoutubedislike.com és a megfelelő típus kiválasztása után letölteni és telepíteni a bővítményt. Ez után pedig elméletileg minden videó alatt láthatóvá válik a dislike-ok pontos száma.

Mivel egy nem hivatalos bővítményről van szó, ezért nem tudni előre, hogy meddig fog működni. Mindenesetre ennél jobb megoldás jelenleg nincs, szóval ha hiányolod a számokat, akkor mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Brutális adatok: A világ egy jelentős része sosem használta még az internetet

https://leet.hu/samsung/

×