Ez az egész azt jelentheti, hogy az NVIDIA RTX 2060 12GB csak drágább lett, és ez egyáltalán nem jó hír azoknak, akik erre a kártyára szerettek volna támaszkodni.

Tegnapelőtt írtam nektek arról, hogy az NVIDIA hivatalosan is bejelentette az új 12GB-os RTX 2060-at. A bejelentésben az is elhangzott, hogy ezek a kártyák egyenesen az NVIDIA oldaláról is megvásárolhatóak lesznek. Ez azt jelentette volna, hogy az ára nem lett volna több mint az MSRP. Magyarán a kiskereskedők nem tudták volna befolyásolni az árat.

Ám a TechPowerUP megerősítette, hogy az NVIDIA nem fogja piacra dobni az RTX 2060 12GB-os modell Founders Edition kiadását.

Az NVIDIA bejelentése az új Turing kártyáról határozottan nem volt meglepő, tekintve, hogy már szeptember óta beszélünk erről a kártyáról. A bejelentés módja azonban az volt. Az NVIDIA csak egy csendes frissítés mellett döntött a weboldalán, és egy rövid közleményt adott ki a sajtó számára.

„Az ár az adott modelltől és régiótól függően változik. Az RTX 2060 6GB prémium változatáról van szó, és várhatóan az ár is ezt tükrözi majd. Kérjük, forduljon AIC-partnereinkhez a konkrét termékinformációkért és az árképzésért.”

A weboldal frissítése megerősítette, hogy a kártya 2176 CUDA-maggal rendelkezik, és lényegében egy RTX 2060 SUPER alacsonyabb memória-sávszélességgel (még az órajelek is megegyeznek). Amit a hivatalos weboldal még tartalmazott, az egy „Founders Edition” megerősítése volt (ahogy az alább látható):

Úgy látszik itt történt a hiba, mivel mindkét oldalon szerepel a Founders Edition megnevezés.

Az előző cikkben azért is emeltem ki, hogy meg fogja érni ez a kártya, mert az NVIDIA saját tervezésű kártyájának létezése jó hír, mert a vásárlóknak lehetőségük lesz megvásárolni a kártyát MSRP áron akár az NVIDIA saját webáruházán keresztül, akár kiválasztott kiskereskedelmi partnereken keresztül. A csak az AIB által történő bevezetés azt jelentené, hogy az MSRP egy vágyálom lehet, amint az AIB árréseit és a kiskereskedelmi túlárazást is beleszámítják a végső árba.

Sajnos úgy tűnik, hogy a Founders Edition listázása tévedés volt, mivel az NVIDIA már eltávolította ezt az információt a weboldaláról.

Az NVIDIA frissítette weboldalát, és eltávolította a „Founders Edition” részt a specifikációk oldaláról […]. Az NVIDIA-val megerősítette a VideoCardZ, hogy nem lesz RTX 2060 12 GB-os Founders Edition, csak a különböző kártyapartnereik egyedi tervei.

Az NVIDIA RTX 2060 12 GB hivatalosan december 7-én jelenik meg. Egyelőre egyetlen partner sem mutatta meg a dizájnját.

Viszont hallottál már az önmegsemmisítő pendriveról?

Ez a pendrive simán felrobban, ha féltenéd az adataid

https://leet.hu/samsung/forrás: VideoCardZ, TechPowerUp

×