Az „új” 2060-ról rengeteg szivárgás érkezett az utóbbi hónapokban, azonban most az NVIDIA lerántotta a leplet a régi-új kártyáról.

Arról már beszámoltunk nektek, hogy szivárgások alapján az RTX 2060 12GB 2176 CUDA maggal fog rendelkezni. Az órajelek pedig 1470 MHz és 1650 MHz lesz. A 12GB-os 2060 egy érdekes döntést az zöld csapattól, de valószínűleg egy új középkategóriát akarnak létrehozni a VRAM éhesebb játékok miatt.

Ám most lehullott a lepel mivel az NVIDIA hivatalosan is bejelenttette az új 2060 12GB-os változatát.

A kártya 12 nm-es Turing architektúrára épül, és TU106 GPU-t tartalmaz raytracing és DLSS támogatással. A jelenlegi Ampere generáció néhány funkciója azonban nem lesz elérhető ezen a kártyán, mint például a Resizable BAR, PCI Express 4.0, vagy a következő generációs RT és Tensor Cores.

A memória alrendszer megnövelt kapacitása miatt a kártya hivatalosan 185W TDP értéke 25W-tal több, mint az alap 6GB-os modellé, és 10W-tal több, mint az RTX 2060 SUPER-é.

Az árazást illetően az NVIDIA egyelőre nem hozta nyilvánosságra az új kártya árát, azonban a The Verge-nek egy rövid nyilatkozatot adtak:

„Ez az RTX 2060 6GB prémium változata, és várhatóan az ár is ezt tükrözi majd.”

Ez azt jelenti, hogy egészen biztosan többe fog kerülni, mint 299 USD (átszámítva kb. 95 ezer forint), ami a 6GB-os változat hivatalos MSRP-je. Nyilvánvalóan ennek az árazásnak semmi köze a jelenlegi kiskereskedelmi árhoz, azonban van egy jó hír. A kártya állítólag elérhető lesz egyedi kivitelben és Founders Editionként is. A Founders Editions elérhetősége azt jelenti, hogy a játékosoknak esélyük lehet arra, hogy valóban megvásárolják ezeket a kártyákat kiskereskedelmi túlárazás nélkül. A kártya hivatalosan december 7-én érkezik.

Mit gondolsz, te megpróbálsz lecsapni egyre?

Ilyen erős lehet az NVIDIA új alsókategóriás kártyája – Az Intel ezt is legyűrné

 

https://leet.hu/samsung/

×