Fehéroroszország ismét bizonyította, hogy nem egy kedves ország, és bárkit bármikor elvisznek, ha nem illő dologról kommentelget az interneten.

Állig felfegyverzett kommandósok rúgták rá az ajtót tizenegy fehérorosz informatikusra Minszkben azért, mert törvényt sértő magatartást tanúsítottak az interneten – írta meg a Compuretworld. A bűnük az volt, hogy csúnya megjegyzéseket tettek a hónap elején kiképzési balesetben elhunyt két orosz ejtőernyőssel kapcsolatban.

A fehérorosz hatóságok szerint az összes letartóztatott egyén viccelődő kommenteket hagyott a közösségi médiában a halálhírről beszámoló posztok alatt, de szerintük akadt köztük olyan is, aki „szélsőséges Telegram-csatornákon” is fent volt. Azok, akiket letartóztattak akár 12 év börtönbüntetésre is számíthatnak az ítélethirdetés során.

A portál úgy értesült, hogy több mint 50 embert azonosítottak, akik a Fehérorosz Köztársaság büntető törvénykönyvének 130. cikke (faji, nemzeti, vallási vagy más társadalmi gyűlöletre vagy viszályra való felbujtás) alapján büntethetőek „istenkáromló és sértő” posztjaik és kommentjeik miatt.

Az egyik letartóztatásról videót is készített a fehérorosz hatóság, melyen azt látjuk, hogy az állig felfegyverzett kommandósok golyóálló pajzzsal kvázi rárontanak a totális megilletődöttségében nadrág nélkül pislogó srácra, akinek elméletileg annyi volt a bűne, hogy hagyott egy kommentet a halálhír alatt.

 

Kocsival hajtottak bele egy játékbolt falába, hogy LEGO-készleteket lopjanak

 

https://leet.hu/samsung/

×