A FanMadeMaker nevű YouTube-csatorna lehet az első magyar videós, aki saját tartalmakkal fejest ugrik az NFT-k világába.

Az NFT-k szélesebb körű elterjedésére még egészen biztosan várnunk kell néhány évet, hiszen jelentősen többen vannak olyanok, akik egyszerűen még nem tudják hová tenni a technológiát, vagy egyenesen nem is értik azt, mint mondjuk azok, akik már most a digitális világ jövőjét látják bele.

Mindenesetre az NFT-nek még így is egészen komoly piaca lett, ahol akár gigászi összegekért cserélnek gazdát a tartalmak. Ezek lehetnek virtuális kártyák, videók, zenék, mémek, művészeti alkotások, az internet forráskódja, vagy metaverzum-féle játékok virtuális tárgyai, szóval bármiből lehet NFT, ami digitális.

Tőlünk nyugatabbra már egyre bátrabban kísérletezgetnek vele, a híressé vált mémek arcai például egészen jó pénzeket keresnek vele, Magyarországon viszont még nem igazán mertek belevágni az ismertebb figurák. Ez változik meg most egy ismert magyar videóssal, aki a magyar YouTube-on – feltehetőleg – elsőként vág bele az NFT-k világába.

FanMadeMaker csatorna tulajdonosa, Nagy Marci bejelentette, hogy a 10 éves munkásságának történetéből megmaradt alkotásokat NFT formában el fogja árverezni.

Ezek között lesznek vágatlan tartalmak, illetve olyan képek és videók, amiket ma már nem lehet megtalálni sehol. Vagyis az, aki megveszi tőle ezeket az NFT-ket, az lesz az egyedüli birtokosa a tartalmaknak. Ennél konkrétabb részleteket egyelőre még nem osztott meg.

Ez mindenképpen egy érdekes kísérlet lesz, hiszen ezzel nagyjából azt is demózza, hogy mekkora igény és érdeklődés van hazánkban a digitálisan eredetvédett tartalmakra. És ugyan nem a FanMadeMaker csatorna a legnagyobb és a legismertebb az országban, szerepe és hatása számos tekintetben megkérdőjelezhetetlen.

Kép és borítókép: FanMadeMaker – YouTube

https://leet.hu/samsung/

×