Amíg szinte minden piac szenved a koronavírus legújabb variánsának megjelenésétől, addig volt egy kriptovaluta, amelyik árfolyama pont miatta lőtt az egekbe.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány egy ideig még megkeseríti az életünket, miközben a különböző variánsaival végigszáguld a görög ábécé betűin.

A kutatók nem olyan régen fedezték fel az afrikai, múlt hét pénteken omicronnak elnevezett vírusvariánst, melyről egyelőre nem sokat tudunk. Az azonban már egészen bizonyos, hogy többen egészen sok pénzt kereshettek vele, méghozzá – egy kis túlzással élve – pillanatok leforgása alatt.

Hogy a puszta véletlen műve volna a jelenség, vagy egy hirtelen, ám annál profibban kitervelt átverés az egész, még nem tudni, de a sors különös véletlenje úgy hozta, hogy pont létezik egy Omicron nevű kriptovaluta. Az eddig teljesen ismeretlen token árfolyama pedig a pénteki WHO bejelentést követően valósággal kilőtt:

péntektől hétfő reggelig a tízszeresére nőtt, majd nem sokkal a 688 dolláros csúcsot elérve fokozatosan csökkenni kezdett.

Ennyi pedig bőven elég ahhoz, hogy páran jól megszedjék magukat, főleg, hogy a pénteki ralit megelőzően még csak 65 dollárt ért az OMIC érméje. A szakértők szerint ugyan nevetségesek és teljesen irracionálisak ezek a jelenségek, a legtöbbjük pedig átverés, az elég valószínűtlen, hogy valaki a koronavírus új variánsán akart volna nyerészkedni, ugyanis a tokent egy hónappal ezt megelőzően hozták létre.

„Kell egyáltalán beszélnünk arról, hogy ez mennyire nevetséges?” írta a Bloomberg véleményszerkesztője, Mark Gongloff. „Itt van egy eszköz, amellyel egy homályos, kockázatos tőzsdén kereskednek, amely kevesebb mint egy hónapos, és annyira illikvid, hogy még piaci tőkeadataink sincsenek róla. „Ez olyan, mintha hot dogot vennél, mert láttál egy kutyát. Vagy egy Mars szeletet, mert láttad a Marsot.”

via – CNN Business, Futurism

Itt az első magyar YouTube-videós, aki belevág az NFT-bizniszbe

 

https://leet.hu/samsung/

×