Több árkategóriát és igényt is lefedünk a bejegyzésünkben.

Manapság a Gamer PC, mint olyan csak egy összetevője a teljes setupnak a sok közül, ha a maximumot szeretnénk kihozni magunkból. A perifériákat addig tökéletesítették a gyártók, hogy manapság egy bizonyos árkategória felett hibátlan egérszenzorokkal és elképesztő gyorsaságú billentyűkapcsolókkal találkozunk. A beviteli egységek mellett a kimeneti perifériákat sem szabad elhanyagolnunk ilyen téren, a monitorok is hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. A korábban szinte ritkaságnak számító 144 Hz képfrissítés lassan az alap kategóriát képviseli és bizony jó ideje már nem csak a „gyengébb” TN panelek kiváltsága a magas képfrissítés. A bejegyzésben a gamer kategória belépőmodelljeitől kezdve a 240Hz-es szörnyetekig felsorolunk pár ajánlott modellt, hogy mindenki megtalálhassa a neki való megjelenítőt.

Nézzük is a felhozatalt!

1. AOC 23,6″ C24G2AE/BK – 68 490 FT

Bizony, már 70 alatt is belefuthatunk olyan modellekbe, melyek akár a 144 Hz-en is túlléptek, ráadásul nem TN panellel vannak felszerelve. A kiváló kontrasztaránnyal rendelkező VA panel 1 ms-es válaszidővel és 165 Hz képfrissítéssel szolgál ki minket a mindennapokban. A FreeSync támogatás sem maradhat el, melyet már a modernebb NVIDIA kártyák is könnyűszerrel kezelnek. Így akkor sem kétségbe esnünk, ha nem minden játékban tudjuk kihajtani a 144/165 FPS-t az aktuális konfiggal. 24 inch-es átmérője sokak szerint az arany középút FullHD gamingre, ezzel mi sem tudunk vitatkozni.

2. AOC 27G2AE IPS 144 Hz Gamer Monitor – 78 490 FT

Ha az előző monitornál egy kicsit nagyobbat szeretnénk és inkább az IPS panelt preferáljuk, akkor tökéletes választás lehet kicsivel drágábban a 27 inch-es modell. Itt is hasonló képességekre kell számítanunk, egyedül a 165 Hz-ről kell lemondanunk, ám nagy ugrás lesz a 144 Hz is, abban biztosak lehetünk.

3. Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32″ – 115 990 FT

Ha 27 inch fölé merészkednénk, akkor bizony már nem biztos, hogy megfelelő élményt nyújtana a FullHD felbontás. Szerencsére a Samsung mérnökei is gondoltak erre a 32-inches G5 megalkotásánál. A felhasználókat WQHD felbontás várja 1 ms válaszidő és 144 Hz képfrissítési frekvencia társaságában. A panel ezúttal VA, így a kontrasztarányra biztosan nem lesz panaszunk. HDR 10 támogatással is rendelkezik a monitor, mely a filmek mellett az újabb játékoknál is jól jöhet. A FreeSync itt sem maradt ki, a monitor szépen igazodni fog az adott játék FPS számához, így szerényebb videókártyával is bátran vásárolható a megjelenítő.

4. BenQ ZOWIE XL2540K – 133 440 FT

A Zowie nevét nem kell bemutatnunk a hardcore gamereknek és kompetitív játékosoknak. Ezt a monitort azoknak ajánljuk, akinek tényleg a teljesítmény a legfontosabb. 240 Hz-es képfrissítés, 1 ms válaszidő és semmi hátráltató extra funkció. TN paneljének hála nem ez fogja a legszebb képet adni a listában szereplő modellek közül, de abban biztosak lehetünk, hogy ennek segítségével reagálhatunk a leggyorsabban egy-egy történésre.

5. Samsung Odyssey G7 C27G75TQSR – 156 990 FT

Az emelkedett árcédula itt is teljesen indokolt, hiszen a képfrissítési frekvencia is jelentősen emelkedett. A monitort a szintén kompetitívebb beállítottságú játékosoknak ajánljuk, 240 Hz-cel már garantáltan mi látjuk a leggyorsabban és folyamatosabban a játékmenet a szerveren. Ám a VA paneljének köszönhetően tartalomfogyasztásra is kiválóan befoghatjuk. A felbontása természetesen WQHD, hogy 27 inch-en is gyönyörű képet kapjunk. G-Sync és FreeSync támogatással is rendelkezik, ám a 240 Hz teljes kiaknázásához már nem árt azért egy combos CPU+GPU kombó.

+1 Samsung C24RG50FQR – 55 890 FT

Ha valamiért a 70 körüli árcédulát is soknak érezzük, akkor már 55 ezer forint környékén is találhatunk magunknak 144 Hz-es monitort. Ráadásul ezt a modellt is VA panellel szerelték fel, így nem kell aggódnunk a képminőség miatt sem. FreeSync támogatással is rendelkezik, így bátran választhatjuk gyengébb konfigok mellé is későbbi bővítésre felkészülve.

9+1 Legjobb Black Friday deal, amit kár lenne kihagyni

A teljes listát >IDE< kattintva érhetitek el.

×