A Twitch szakemberei végre jó hírekkel szolgáltak: megtalálták a megoldást a streamek alatt böfögő trollok eltüntetésére.

A Twitchen a streamerek zászlaja alatt összegyűlt közösségek legnagyobb ellenségei a trollok, akik sokszor akár visszatérően próbálnak belerondítani a tartalomgyártók és nézőik addig békés időtöltésébe. A platformot rengeteg kritika érte már, hogy nem tesz eleget az ilyen toxikus alakok és a „gyűlölet-raidek” ellen, de most nagyon úgy tűnik, hogy végre megtalálták a megfelelő rendszert.

Pontosabban egy gépi tanulásos mesterséges intelligenciát állítanak a „gyanús személyek” felismerésére, ami papíron automatikusan fel fogja tudni ismerni a trollokat, illetve azokat, akiket a streamerek,és/vagy a moderátorok korábban bannoltak, de valahogy visszatértek.

„Az eszközt egy gépi tanulási modell működteti, amely számos jelet vesz figyelembe – többek között a felhasználó viselkedését és a fiók jellemzőit -, és ezeket az adatokat összehasonlítja a Creator csatornájáról korábban kitiltott fiókokkal, hogy felmérje annak valószínűségét, hogy a fiók kikerül egy korábbi csatornaszintű tiltást” – mondta a Twitch az Engadgetnek.

Ha egy ilyen troll-gyanús személyt (vagy profilt) talál az AI, akkor megakadályozza, hogy a kommentjeik kimenjenek a chatbe. Erről természetesen azonnal értesíteni fogja a videósokat és a moderátoraikat, akik eldönthetik, hogy kitiltják az illetőt, vagy kiengedik az üzenetét. Nagyjából ugyanígy fog működni a funkció a visszatérő trollokkal, akik ha megjelennek a stream alatt jelentésre kerülnek.

A Twitch a rendszert bölcsen nem fogja automatizálni, mivel szerintük jelenleg nincs olyan AI, amely képes volna kontextusában felismerni a mondandókat, ezért mindenképpen emberi, moderátori felülvizsgálatra szorul, amiket kiszűr. Azt viszont figyelni fogja, hogy milyen szempontok alapján döntenek a moderátorok a tiltásról, vagy a kommentek elrejtéséről, hogy ezekből tanulva még pontosabb szűrőmunkát legyen képes végezni. Azt azonban kiemelték, hogy a végső döntés minden esetben a streamerek kezében lesz.

Most már a háziállatod is sikeresebb streamer lehet Twitch-en mint te

 

×