Már sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mikor érkezik el a pillanat FIFA-ban, hogy összecsapjanak a kontrollerek és a billentyűzetek.

Az elmúlt években egyre inkább törekedtek a fejlesztők arra, hogy a korábban sokszor előfordult szelekciós problémák – ide értve a konzolosokat és a PC-n játszókat – megoldásra találjanak. Határozott mérföldkőt jelentett a Call of Duty – Warzone megjelenése, ahol ez – mondhatni – abszolút jól működött, a sorsolások során egyidejűleg tudtak jelen lenni a PC-t és a konzolt használók egyaránt. Természetesen ezt követően több játékban is sikeresen alkalmazhatóvá vált a Cross-Play, amivel kicsit összébb hozták a játékos-társadalmat.

A FIFA esetében már gyakran felmerült a kérdés a játékosok körében, hogy mikor jön már el végre az a pillanat, hogy Division Rivals meccsre összesorsoljon egy PC-st és egy PS-playert. Az alábbi Reddit poszt a baybiscuit nevű felhasználótól származik, akinek igencsak elgondolkodtató az írása, íme:

This Game needs crossplay from FIFA

Ennek a játéknak Cross-Play-re van szüksége

 

Ahogy a cím is mondja, Argentínából származom, a PC-sek száma már alacsony, hozzátéve, hogy a FIFA ára nem segít az pénzünk értéktelenedésében. Egy meccskeresés a ProClubon körülbelül 10 percet vesz igénybe (belépés), és olyan, mint 2v1 vagy 1v1. A FIFA miért lőtte lábon magát azzal, hogy nem adta hozzá a keresztjátékot? A PC népessége hónapok alatt meghal.

Nos, sokáig az EA nem mutatott hajlandóságot arra, hogy ezeket a típusú problémákat orvosolja. Viszont most már létezik generációk közötti Cross-Play azok számára, akik az utolsó generációs konzolokon vannak: PS4 és Xbox One. Ez lehetővé teszi a PS4-használók számára, hogy PS5-játékosokkal, az Xbox One-játékosok pedig Xbox Series X|S-player-ekkel játsszanak. Ezeknek a játékosoknak azonban a játék PS4 vagy Xbox One verziójával kell játszaniuk a következő generációs konzoljukon. Ha a játék következő generációs verzióját használja, akkor csak az ugyanabban a konzolcsaládban lévő következő generációs játékosokkal játszhat.

Kicsit sántikálós még ez a dolog, viszont legalább valami elindult. Kérdés, hogy fog-e ez még előrébb jutni? Bízzunk benne, hogy igen.

Ti mit gondoltok? Jól jönne a FIFA-nak a teljes Cross-Play?

Ezt olvastad már?

Kell, hogy megjegyezzenek – Íme az 5 legmenőbb Badge a FIFA 22-ben

×