Ma hivatalosan is 6. születésnapját ünnepli a Rainbow Six: Siege. Így nézett ki a bemutató és az első gameplay az egyik kedvenc játékunkból.

Mi az a Rainbow Six: Siege? Izgalmas 5-5 elleni FPS-akcióban kerülsz bevetésre ütős, egyedi felszereléssel rendelkező specializált operátorok széles választékával. Lépj be a taktikai fegyveres erők specializált világába a Ubisoft Montreal folyamatosan bővülő, többrésztvevős FPS-játékával – olvasható a Siege eredeti leírásában. Ki gondolta volna, hogy ennek már pontosan 6. éve.

A Rainbow Six: Siege 2015. december 1-jén jelent meg.

Történet

Talán kevesen tudják, hogy a játék elődje a Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots volt, egy 2011-ben bejelentett taktikai lövöldözős játék. A játék azonban nem sokkal a bejelentése után fejlesztési mélypontba került. A cím elavult motorja és a gyakori vezetőváltás hátráltatta a fejlesztést, a játék minősége sem volt megfelelő. A konzolok új generációjának érkezését látva a fejlesztők ki akarta használni ezt a lehetőséget egy technológiailag fejlettebb játék létrehozására. Ennek eredményeként a Ubisoft úgy döntött, hogy lemond a Patriotsról, és összeállított egy új, 25 fős csapatot, hogy ötleteket adjanak a sorozat újraindítására.

Kiértékelték a Rainbow Six sorozat magját. Az eredeti elképzelés szerint egy terrorelhárító csapat tagjaként utazgattunk volna, hogy megbirkózzunk terrortámadásokkal. A csapat azonban ezeket az ötleteket egy multiplayer formátumba akarták illeszteni. Ez lett a játék alapkoncepciója. Később a csapat minden erőforrást a multi fejlesztésére fordított, és felhagyott az single kampánnyal. A játék fejlesztése hivatalosan 2013 januárjában kezdődött, az eredeti címe Rainbow Six: Unbreakable volt.

A játékos 2014-ben az E3-mon leplezték le, ezzel a videóval:

 

És íme a játék első gameplay videója:

 

Szerinted mikor volt a legjobb a Rainbow Six: Siege?

Ezt láttad már?

Új Operator, pályaváltozások és újdonságok – Éles szerverre érkezik a R6S Y6S4

 

 

×