Kellemes meglepetést okozott a belépőszintű i3.

Az Intel november elején megjelentette az Alder Lake széria három legerősebb processzorát. Az i9-12900K, i7-12700K és i5-12600K személyében igazi bestiákat szerelhettek be a játékosok a szintén frissen vásárolt Z690 alaplapjaikba. A hétköznapi felhasználók számára azonban sokkal érdekesebb lehet az alsóbb kategória, hiszen ezek jutnak majd el a legtöbb háztartásba, nem a több százezres i9-es szörnyek.

Tesztpadon az Intel i3-12100!

A 12. generációs széria leggyengébb tagja is 4 maggal és 8 szállal érkezik. Belépő szintű játszadozásra vagy akár komolyabb irodai munkára is befoghatóak lesznek. Az XFastest csapatának idő előtt sikerült hozzájutnia egy példányhoz, így összemérhették a vörös óriás 3100 és 3300X névre hallgató processzorival.

Egész hűvös maradt a kártya a stresszteszt során is.

Az eredményt a fenti grafikonokon olvashatjuk le. Az Intel Core i3-12100 jelesre vizsgázott az Essentials, Productivity és Digital Content Creation mérésekben is, az AMD megoldásait is megelőzve. A processzor nem rendelkezik E (gyenge, de keveset fogyasztó) magokkal, ám a 4 mag 4.3 GHz-ig boostol majd fel, ha megfelelő hűtéssel látjuk el a processzorunkat. A valós fogyasztása 60-77W körül alakul majd a fenti teszt alapján, így ezzel érdemes kalkulálnunk, ha cserélnénk a jelenlegi budget konfigunkat. Megfelelő árazás mellett szerényebb gamer számítógépekben is kiváló szolgálatot tehet majd, bár manapság javasolt legalább 6 magos egység mellett letennünk a voksunkat.

Forrás: videocardz

Készülj! – Készen állnak a gyárak az Nvidia RTX 4000-es széria gyártására

×