Ezúttal az Innosilicon mutatott be két, papíron teljesen korrekt modellt.

Ha a videókártyák kerülnek szóba manapság, akkor egyértelműen két nagy gyártóra asszociálnak az emberek, annak ellenére is, hogy magukat a kártyákat sok esetben külsős partnerek szállítják a felhasználókhoz. Az sem titok, hogy az utóbbi időben egyre több potenciális szereplő érkezne az Nvidia és AMD mellé.

Az egyik ezek közül az Intel, melynek jó esélye van, hogy megfelelő árazással szép kis szeletet magáénak tudhasson majd a jövőben. A másik tábort a különböző kínai gyártók adhatják, melyek az elmúlt időszakban egyre több videókártyát jelentettek be, ám ezek nagy része több sebből is vérzett.

Az Innosilicon azonban meglehetősen ütőképes kártyákat rakott le az asztalra!

A napokban tartották a Fantasy One névre hallgató konferenciájukat, ahol több videókártyát is lelepleztek. Ezek közül a Type A és Type B kódnévvel ellátott egységek lehetnek érdekesek a gamer felhasználók számára.

Type A

Bár valós benchmarkok nem állnak rendelkezésünkre, a cég által megadott specifikációk alapján a 16GB VRAM-mal ellátott kártya valahol a Radeon RX 6700XT és RX 6600 XT erejét hozza.

Type B

A B kódnevű videókártya gyakorlatilag két összegyúrt Type A egységből áll. Dupla grafikus egységet találhatunk meg benne, melyet a cég Innolink névre keresztelt technológiája köt össze, illetve memóriából is 32 gigabájtnyi mennyiséget sikerült rápakolni.

Találkozhattunk már hasonló nyers teljesítménnyel rendelkező kínai kártyákkal, ám a támogatott API-k tekintetében nagy hiányosságokkal érkeztek azok. Nem úgy, mint a Type A és Type B, mely támogatja a Vulkan, DirectX vagy épp az OpenGL grafikus API-kat is, így kiválóan alkalmazhatóak játékra is. Az árazásról és a pontos elérhetőségről sajnos nem esett szó, de jó látni, hogy már külsős gyártók is egyre használhatóbb videókártyákat gyártanak az elmúlt évek csalódásaihoz képest.

Te vennél ilyen GPU-t, ha jó áron hozzájutnál?

×