A legjobb videokártyák még mindig nagyon drágák, de az ipar már a jövőbe tekint, az Nvidia Geforce RTX 3000 sorozat frissítése mellett.

Nagyon sokat hallunk még mindig arról, hogy azért olyan nehéz videokártyához jutni, mert a chiphiány következtében készlethiány van, ami miatt az árak az egekbe szöknek. Ráadásul a chipek alapvető elemeinek árát is megemelik a közeljövőben. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az Nvidia nem késlekedik a következő generációs RTX-ek gyártásával.

A gyárak már készülnek az RTX 4000 GPU-k gyártására.

Illusztráció

A DigiTimes híre szerint az Nvidia RTX 4000-es sorozata igen hamar érkezhet, mivel a tajvani gyárak már készülnek: teljes mértékben támogatják az 5 nm-es RTX40 generációt. Míg a korábbi szivárogtatások szerint az új széria valamikor 2022 közepén jön, a hamarosan beinduló gyártás alapján akár jóval korábbi megjelenés is lehetséges.

Egyelőre azonban nehéz megmondani, hogy a Lovelace termékcsalád az Nvidia RTX 3000-es frissítése után jelenik-e meg, vagy mindkettő egyszerre, 2022 elején. Ha minden jól megy tehát, hamarosan igen széles választékot kapunk RTX kártyákból. Ide értendő az RTX 2060, a megújult RTX 3070 és RTX 3080, valamint a következő generációs RTX 4070, RTX 4080 és RTX 4090.

Természetesen a folyamatos globális ellátási problémák megzavarhatják a következő generációs GPU-gyártás terveit, de a Digitimes szerint az iparág keményen dolgozik a megvalósításon. A TSMC Alliance, az AMD, az Apple, az Arm és az Nvidia is a gyártási folyamatok finomításán dolgozik, ami segítheti a vállalatokat a fogyasztói igények kielégítésében.

Reméljük, sikerrel járnak? Te veszel RTX 4000-es kártyát?

Ezt láttad már?

Több millió forintért árulják a jegyeket az új Pókemberre a pofátlan nyerészkedők

 

 

×