Nem pont úgy, mint a Netflix, de az HBO is beleszállt a sorozat alapján készülő mobiljátékos bizniszbe.

Néhány hónappal ezelőtt a Netflix villantott egyet az azóta már felemásan bevezetésre kerülő videojátékos részlegével, amely egyre nagyobbacskára nő.

Persze olyan méretű ágazatra ne nagyon számítson senki, mint amilyen a Microsoftnak az Xbox Game Pass, de azért nem olyan nagyon rossz dolog, hogy a változatlan előfizetési díj ellenében nem csak sorozatokat és filmeket, hanem egyszerű, de nagyszerű játékokat is kapunk. Mindennek nem titkolt célja a felhasználói elköteleződés/megtartás növelése, aminek csak a mobilos játékszektor óriási növekedése miatt is beválhat.

Ez pedig annyira hatékony lehet, hogy a Netflix után a másik legnagyobb szolgáltató, az HBO is beszáll a videojátékos bizniszbe.

Igaz, egy kicsit másképp, némileg követve a konkurencia útját, de nem terveznek egy külön HBO Gaming-et létrehozni (legalábbis egyelőre).

Az első címük a Glow Up Games-el közösen fejlesztett saját kiadású mobiljáték, az Insecure című sorozat alapján készülő Insecure: The Come Up Game ingyenes ritmusjáték lesz. Sőt, iOS-en az App Store-ból már most elérhető a program korai verziója, ami a tervek szerint 2022-ben további tartalmakkal és funkciókkal bővül. Sajnos az Androidos megjelenésre is várni kell még egy kicsit.

Hogy ezek után mit terveznek az HBO-nál, hogy lesz-e több, más sorozatok alapján készülő mobiljátékuk, azt nem tudni, mindenesetre nem lehet a puszta véletlen műve, hogy közvetlenül a Netflix Gaming indulása után egy ilyen ötlettel álltak elő.

Tovább bővül a Netflix Gaming iOS-en és Androidon – Két remek játék érkezik

 

×