A Google kiválasztotta a 2021-es év legjobb mobilos játékait és alkalmazásait, és a Pokémon Unite és a Wild Rift mellett egy budapesti fejlesztésű játék is díjazott lett.

Ahogyan már megszokhattuk, ebben az évben is kategóriánként megválasztotta – és megszavaztatta – a Google a legjobb Play Store-ban fellelhető mobilos alkalmazásokat és játékokat.

Ami érdekes lehet, hogy idén nem kifejezetten csak egyetlen győztest választottak a kategóriákban, hanem az alkalmazások között hármat, míg a játékokéban összesen ötöt választottak a dobogó első fokára. A végén persze kihirdették a legeslegjobbakat, de csak mint a legjobb mobiljáték és legjobb applikáció, bár egyik győztes sem okoz akkora meglepetést.

Mi azonban nagyon is büszkék lehetünk, ugyanis a legjobb játékok kategóriájába egy magyar fejlesztésű alkotás, a Chicken Police is bekerült.

A Google szerint 2021 legjobb alkalmazása a Balance lett, ami a mindennapi stressz és feszültség feldolgozásában, a meditációban és a mélyebb önmegismerésben egy óriási segítség. Az év legjobb mobilos játéka pedig a Pokémon Unite lett, ami alapvetően a MOBA műfajában indult, de csavart is egy picit a recepten.

Mindeközben a felhasználók teljesen másként látják, akik az év legjobb appjának a Paramount+ streaming szolgáltatást választották, míg a legjobb játék a Kínában és Indiában óriási népszerűségnek örvendő Garena Free Fire MAX lett a közönség szerint.

Íme a kategóriák győztesei:

Legjobb jó célú appok

Legjobb hétköznapi felhasználású app

Legszórakoztatóbb appok

Legjobb rejtett gyöngyszemek

Legjobb önfejlesztő app

Legjobbak tabletre

Legjobbak okosórára

Népszerű a Google TV-n

Ennyi volt: Véget vet az agyhalott kihívásoknak a TikTok

×