Így lehetne szerintük teljesen igazságos a játék a konzolos felhasználókkal.

A Battlefield 2042 startja finoman sem mondható problémamentesnek, de a fejlesztők a megjelenés óta már két frissítést is szállítottak a játékhoz, így talán szépen lassan helyrepofozzák a felhasználók által jelzett hibákat. A napokban egy újabb hiányosság került terítékre,

még petíciót is indított egy BF 2042 játékos!

A battlefield2042kbm névre hallgató weboldal már több mint 10000 aláírásánál jár, így remélhetőleg az EA / DICE figyelmét is felkelti majd. A petició nevéből nem nehéz kitalálni a célját, a játékosok azt szeretnék, hogy a játék kapjon billentyűzet + egér támogatást Xbox és PlayStation konzolokon.

Manapság ez már egyáltalán nem számít extra kérésnek, hiszen rengeteg játék rendelkezik már ilyen támogatással, a konzolok is fel vannak készítve a perifériáink fogadására. Egyedül a fejlesztőkőn múlik csak, hogy implementálják-e a támogatást. Azt lehetett tudni, hogy a megjelenéskor a Battlefield 2042-t nem tolhatjuk majd egérrel konzolon, hiszen ezt maguk a fejlesztők jelentették be az egyik hivatalos blogbejegyzésben. Akkor úgy fogalmaztak, hogy megvizsgálják a további lehetőségeket és majd csak később döntenek a dolgokról.

A fejlesztők álláspontja

A közösség szerint ez csak szokásos mellébeszélés és a DICE munkatársainak eszükben sincs támogatni a KB+M bevitelt. A játékosok az alábbi módon oldanák meg a kérdéskört: ha a Cross-Play engedélyezve van, akkor a fenti beviteli módot is engedélyezni kellene, hiszen hiába az Aim-Assist, így is komoly hátrányt szenvednek el a kontrolleres játékosok. Kikapcsolt Cross-Play esetén azonban letiltásra kerülne a KB+M bevitel, hogy teljesen igazságos legyen a történet.

Xbox Series S és a 120 Hz – A tökéletes budget gaming masina egy VGA áráért?

Az sem elhanyagolható tényező, hogy manapság egy Xbox Series S olcsóbban megvehető, mint egy használt alsó kategóriás videókártya. Már a kisebb Xbox is tökéletesen alkalmas 1080p-n akár 120 FPS-es játékra is, így rengeteg játékosnak jó alternatíva lehetne PC helyett.

×