Ha zavar a füstgránát, akkor egész egyszerűen kikapcsolható a Battlefield 2042-ben. Persze ez nem egy funkció, hanem egy szánalmas hiba.

A Battlefield 2042-ban minden lehetőségünk meg van arra, hogy a franchise legjellegzetesebb eszközeivel harcoljunk. Mint szinte minden FPS játékban, itt is megtalálható a smoke-gránát, ami megnehezíti az ellenfelek észlelését. Kivéve persze akkor, amikor hibás.

Sajnos a füstgránát (sem) működik rendeltetésszerűen.

A játékosok egy hibát, vagyis egy nem szándékos kapcsolatot fedeztek fel a Battlefield 2042 füstgránátjai és a játék menüje között. Ez azért gond, mert ezzel teljesen feleslegessé válik a füst használata.

„A füst teljesen eltűnik, ha megnyitjuk a menüt, és majd rámegyünk a Collections fülre” – írta egy játékos.

You can completely negate a smoke grenade by just opening the menu and going to Collections from battlefield2042

Ahogy a videón is látszik, miután ledobtak egy füstgránátot, az ellenfelek elkezdték újraéleszteni a csapattársaikat, ám a dolgok nem úgy alakultak, ahogy eltervezték. A játékos ugyanis a menüvel eltüntette a füstöt, majd szétlőtte őket. Jelenleg egyébként olyan sok hiba van a játékban, hogy a playerek inkább tesztelők most, mint játékosok.

„Ez megmagyarázza, hogy a füstgránát miért nem olyan hatékony, mint általában” – vélekedett egy rajongó, hozzátéve, hogy lehet, hogy még több módszer is létezik erre. Bár a játékosok megtalálták ezt a hibát, a cikk írásakor a probléma még nem szerepel a DICE hibajavító listáján. Bár ami késik, nem múlik.

Ezt láttad már?

Nem csak a memória mennyisége változik az “új” RTX 2060-on

 

×