Az illegális kriptovaluta-bányászok újonnan a Google felhőszolgáltatásának a gépeit használják pénzkeresésre.

A Google kiberbiztonsági akciócsoportja egy egészen nagy problémára hívta fel a figyelmet a hétvégén, akik szerint a vállalat felhőszolgáltatása komoly veszélynek van kitéve.

A vállalat belsős szakértőinek jelentése arra világított rá, hogy egyre több Cloud-profilt támadnak a hackerek azért, hogy a használatukkal kriptovalutákat bányásszanak. Mint kiderült, a legutóbb feltört 50 profil 86 százalékát kriptopénz-bányászati műveletekre használták, jellemzően olyanokra, melyek nagy CPU vagy GPU-erőforrásokat igényelnek, de találtak köztük olyat is, amelynek csak tárhelyre volt szüksége (Chia). Érdekesség, hogy a profilok feltörését követő 22 másodpercen belül már telepítették is a kriptobányász programokat.

A techóriás szerint az esetek többségében a rossz, hiányos beállítások és a gyenge jelszavak miatt tudták feltörni a profilokat. Ez az illegális bányászoknak azért kedvező, mert a tevékenység egyre energiaigényesebb, így viszont nem kell számolniuk az ezzel, illetve az eszközújítással járó költségekkel.

Nem csak a memória mennyisége változik az “új” RTX 2060-on

 

×