A Rockstar és a Grove Street Games kritikán aluli munkáját a modderek javítják ki, amiért a fejlesztőkkel ellentétben egyetlen fillért sem kérnek.

Egy nagyobbacska összegben fogadtam volna arra, hogy előbb-utóbb (de inkább előbb) megjelennek majd a modderek a felújított GTA-trilógia körül. Arra viszont már senki sem számított, hogy az újrakiadás annyira rossz lesz, hogy konkrétan ők fejezik be a fejlesztést a Grove Street Games és a Rockstar helyett, vagy inkább előtt.

Előttük, hiszen a fejlesztők hatalmas bocsánatkérések közepette ígérték meg, hogy kijavítják a jelenleg vállalhatatlan állapotban leledző programokat, bár az első patch-et elnézve ez el fog tartani egy jó darabig. A modderek azonban ezt nem szívesen várnák meg, ezért többen úgy döntöttek, hogy a saját kezükbe veszik a dolgokat. Ezt pedig a PC-s játékosok nevében is nagyon-nagyon köszönjük.

Az egyik ilyen kifejezetten a San Andreas-hoz készült „Project Texture Overhaul-ra” keresztelt modnak köszönhetően hatalmasat szépül a kult-klasszikus játék. Tulajdonképpen egy nagyobb felbontású textúra csomagról van szó, ami a játékba került új, de sokszor vállalhatatlan felületeket „pimpeli” fel valóban 2021-es színvonalúakra. A textúrákat készítő Nigeez nevű modder annak ellenére is leszögezi, hogy még van dolga a csomaggal, hogy egyébként kategóriákkal jobb lesz tőle a látvány, mint amilyen a teljes áron kínált játékban láthatunk eredetileg.

A 2,7 GB-os Project Texture Overhaul textúra csomagot a Nexus Mods-ról lehet letölteni természetesen teljesen ingyen, majd minden .pak kiterjesztésű fájlt a játék könyvtárába kell másolni. Ezután pedig már sokkal szebb lesz a San Andreas környezete, de ha esetleg mégsem jönne be (ami teljességgel valószínűtlen), akkor szimplán csak le kell törölni és minden visszaáll az megjelenéskori állapotára.

Nem mellesleg nem ez az egyetlen mod, amelyik jobbá varázsolja az elhibázott felújítást. Korábban egy másik modder például a San Andreasra leülő ködöt hozza vissza, amit a Grove Street Games valamiért eltávolított az új kiadásból, ettől pedig egészen kiábrándító látványt tártak elénk. Ezt a modot a MixMods oldaláról egy csomó másik hasznos, a definitív trilógiát teljesebbé tevő kontent mellett lehet letölteni.

Íme néhány kép a Project Texture Overhaul változtatásairól:

Kedves Rockstar! – Legközelebb egy pontosan ilyen GTA IV felújítást kérünk! Köszi

 

×