Tavaly janurában kellett volna érkeznie, de a gyártó jegelte a projektet.

Az RTX 3050 neve nem először merül fel az elmúlt időszakban, főleg, hogy laptopokban már találkozhattunk egy ilyen számozásra hallgató grafikai egységgel. Az asztali verzió létezését azonban még nem ismerte el az NVIDIA sem, pedig már januárban tájékoztatta a külsős gyártókat a GPU gyártásáról. Később úgy döntöttek, hogy októberig pihentetik a projektek, a pontos okokat azóta sem ismerjük.

Azóta további információk szivárogtak ki az alsókategóriás kártyáról!

Kopite7kimi októberi értesüléseit több forrásból is megerősítették a napokban a videocardz csapatának. Azaz a kártya GA106-150-A1 névre hallgató GPU-t kapja majd és 6/12 gigabájt GDDR6 videómemóriával lesz felszerelve. Ebből a nyers teljesítményére nem igazán következtethetne az ember, de a titokzatos informátorok ezt is elárulták.

 

A 3050 (Ti) egyértelműen a casual/e-sport 1080p szegmensbe akarja magát pozícionálni. A kártya erősebb lesz a 1660 Supernél, de kicsivel gyengébb lesz, mint a hamarosan 12GB-os kivitelben is elérhető RTX 2060. Így AMD oldalról sem az RX6600 lesz az ellenfele, hanem a jövőre érkező RX 6500XT. Azt, hogy a felhasználók melyik mellett teszik le a voksukat, csak az ár fogja meghatározni, ha egyáltalán sikerült legyártani belőlük elegendő darabot. Ami még kicsit megfűszerezheti az eladásokat, az az Intel ARC A128, mely szintén ebbe a kategóriába érkezhet 2022-ben és a kék óriás elmondása alapján kellemesebb árfekvést kaphat, mint a két riválisa.

×