Eddig két pályán fedezték fel a kellemetlen hibát, amitől sok camper lelkületű pofátlan játékos válik teljesen észrevétlenné, már-már láthatatlanná.

A címet egy picit korrigálnám, és láthatatlan helyett inkább azt mondanám, hogy megtalálhatatlanná válnak azok a játékosok, akik a Vanguard többjátékos pályáin kihasználnak egy igen konkrét bugot.

A játékban persze korábban is voltak már igen szürreális hibák, mint például néhányan képesek voltak a mennyezetben elbújni, vagy szimplán csak jó magasan az égbe szállni, ez az újabb probléma viszont ezeknél egy, de inkább két fokkal kellemetlenebb.

Kettővel, mert ezidáig ennyi pályán bukkantak a bugra, ami tulajdonképpen lehetővé teszi, hogy a játékosok bemásszanak a tárgyak belsejébe. Vagyis azok, akik nem tudják, hogy ezek a helyek léteznek soha nem fognak az eltűnt ellenfél, vagy ellenfelek nyomára bukkanni.

Az egyik ilyet Demyansken találjuk, ahol a pálya egy törmelékes része alá lehet bebújni hasalva, így a kövektől és a hótól voltaképp teljesen észrevétlen lehet a játékos. A másodikat Tuscanon fedezték fel pont a térkép közepén egy teherautó mellett, amely szomszédságában néhány ponyvával letakart ládát láthatunk. Ha itt hasra vágódik valaki, akkor probléma nélkül bemászhat a ládák belsejébe.

Mindezeket nyilván nem azért írtam le, hogy ötleteket adjak a csaláshoz, hanem azért, mert azok a játékosok, akik nem tudnak ezekről akár meccseket veszíthetnek el miatta. Így azonban – ha nem is tökéletesen, de – fel lehet készülni az olyan pofátlan alakokra, akik így tennék tönkre mások meccseit. Legalábbis addig, amíg ki nem javítják, amire remélhetőleg nem kell már sokáig várnunk.

 

Egy AI szerint így néznének ki Magyarország nagyvárosai egy steampunk világban

 

×