Egy friss szivárgás szerint a videokártyák további drágulására lehet számítani a következő időszakban. Nem ér véget a rémálom.

Való igaz, hogy nem sokkal a koronavírus, valamint a kriptobányászat kirobbanása után igencsak megszaladtak a videokártyák árai. Ennek következménye az lett, hogy sokan még mostanra sem tudták beszerezni a hőn áhított grafikus kártyát a gépükbe. Közben persze az árak sokat ingadoztak, így azt lehetett sejteni, hogy a rémálom talán véget ér. Nincs jó hírünk.

Egy friss AMD szivárgás szerint további videokártya-drágulásra lehet számítani.

A Golem.de cikke szerint a GPU piacon tehát ismét emelkedni fognak az árak a közeljövőben, köszönhetően a chiphiány további következményeinek. A chipeket gyártó TSMC ugyanis alapvetően emeli a GPU-khoz szükséges chipek gyártói árait, ezt a költséget pedig az AMD és az Nvidia valószínűleg a partnerekre terheli majd. Így tulajdonképpen ismét a fogyasztók járnak rosszul, mélyebben kell majd a zsebbe nyúlni.

Bár az emelkedés mértéke a chiptől is függ, jelenleg a hír szerint olyan 20-40 dolláros emelkedéssel kell számolni. Ez most így nem is tűnik olyan soknak, de figyelembe véve, hogy milyen áron pörögnek most a kártyák a piacon, néha ez a 20-40 dollár is soknak számít. Te mikor veszel legközelebb videokártyát?

Ezt láttad már?

Két csoki áráért is elcsíphetünk kiváló játékokat – A Steam Autumn Sale legjobb ajánlatai

 

 

×