Jó lenne már egy harmadik nagy szereplő a piacon.

Az Intel az NVIDIA-tól és az AMD-től eltérően 2021-ben 4 generációra előre prezentálta a készülő videókártyáit. Az első széria Alchemist névre hallgat majd és 2022-ben már a boltok polcaira érkezhet. A legerősebb tagját 3070 szinte várják a felhasználók az iparági pletykák alapján, de hivatalos benchmarkok híján ez csak feltételezés. Az Intel a kártyák árával robbanthat igazán nagyot, hiszen ha több tízezer forinttal a riválisok alá tud vágni, akkor kezdhetik nyitni azt a bizonyos széfet.

A munka azonban nem állt meg, Twitteren új információval jelentkeztek!

Egy teljesen ismeretlen felhasználó hozzászólására válaszoltak, melyben viccesen megjegyezte, hogy 2025-re már 800 wattos videókártyákkal is találkozhatunk a polcon. Az Intel egyik munkatársa azt válaszolta erre, hogy akkor jöhet majd ki a Druid széria is.

Ez bizony azt jelenti, hogy ha az Intel tartani akarja ezt az ütemtervet, akkor minden egyes évben új videókártyákkal kell jelentkezniük, hiszen a Druid az az utolsó, negyedik generáció a diasorról. Reméljük több fejlődést várhatunk az egyes generációk között, mint az elmúlt időszakban a CPU-knál. Az „Arc” megjelenése után már egy fokkal okosabbak leszünk, addig még találgatni sem nagyon lehet a kék óriás grafikai gyorsítóinak igazi erejével kapcsolatban. Reméljük nem kell csalódnunk.

×