Lehet más felülettel találkozunk pár hét múlva.

December 8-án érkezik meg a Warzone Pacific, mely új klienst is kap az eddigi mellé. Egyrészt a Vanguard integráció miatt is fontos lesz ez, másrészt az érkező anti-cheat munkáját is nagyban segítheti majd. Könnyen lehet, hogy a jelenleg használt beállítások módosulnak majd kicsit vagy talán változnak is, ezt a build megérkezésééig homály fedi majd. Mint minden FPS játékban, úgy a Warzone meccseken is kiemelt szerepet kapnak a játék hangjai. Ezek segítségével előre felkészülhetünk az ellenség támadására, egy kis gyakorlattal pedig akár szép kis prefire-t is tolhatunk a rosszban sántikáló játékosokra. Értelemszerűen a lépések hangja a legfontosabb számunkra, minden más csak másodlagos.

Hozzuk ki a legtöbbet az utolsó hetekből!

Nem csak a csatatéren, hanem a második esélyt nyújtó Gulagban is is kiemelt szerepet kapnak a zajok, hiszen a megfelelő rutinnal a zsebünkben szinte pixelre pontosan tudjuk hol bukkan fel a másik játékos. Ha újonc vagy, netán tanácstalan, akkor a lenti beállítások tökéletes kiinduló alapok lehetnek számodra. Ám ne feledd, lehet, hogy pár hét múlva egy teljesen más felület fogad majd.

Azt fontos kihangsúlyozni, hogy bár sokan játszák konzolon is a játékot, a maximális játékélmény és információszerzés érdekében érdemes beszerezni valamilyen headsetet. Így a térérzetünk is sokkal pontosabb lesz meccs közben, nem kell a TV beépített hangszóróira hagyatkoznunk. A virtuális 5.1, 7.1 és egyéb felesleges funkciókat mindenképp kapcsoljuk ki, az esetek jelentős részében inkább csak rontanak a dolgokon.

Volumes

  • Audio Mix: Boost High
  • Master Volume: 85%
  • Music Volume: 0%
  • Dialogue Volume: 70%
  • Effects Volume: 100%
  • War Tracks Volume: 30%

Voice Chat

  • Voice Chat: Enabled
  • Open Mic Recording Threshold: 3.16
  • Voice Chat Volume: 150.00
  • Microphone Volume: 120.00
  • Voice Chat Effect: No Effect

A fenti beállítások nagy általánosságban kiváló szolgálatot nyújtanak minden játékos számára. Előfordulhat persze, hogy néhány különlegesebb kialakítású headset vagy egyéni preferencia miatt alakítani kell rajta, de kiváló kiindulópont lehet mindenkinek. Az Audio Mix egyfajta EQ-ként viselkedik a játékban, ez határozza meg, hogy a játék milyen mértékű erősítést, netán gyengítést kapnak az egyes frekvenciatartományok. A profi játékosok és tartalomgyártók nagy része a “Boost High” beállítást részesíti előnyben. Nem véletlenül!

Boost High

A játékban hallgató robbanások és távoli lövések hangja inkább az alacsonyabb frekvenciákhoz sorolható, mély hangok, míg a lépések inkább magasabb frekvenciás zajoknak számítanak. A Boost High így gyakorlatilag felerősíti a lépések hangját, kicsit háttérbe terelve a többi hangeffektet.

Bár a Warzone soundtrackje eléggé kellemes, érdemes kikapcsolni azt, ha tényleg a győzelem a legfontosabb, ezért is áll 0% a Music Volume mellett. A Dialogue Volume-t érdemes lehet nem teljesen lenémítanio, hiszen előfordulhat, hogy az ellenfél Operatorai megszólalnak újratöltés vagy épp Claymore telepítés közben. Így ezeket meghallva hamar le is buktathatjuk őket, előre felkészülhetünk a nagy támadásra.

Te milyen fejhallgatóval próbálsz túljárni ellenfeleid eszén?

Hosszú hónapok után végre kinyílt Verdansk egyik bányája

 

×