Már nem csak Kínában vásárolhatjuk meg.

Az elmúlt hónapokban mi is felfigyeltünk egy akkor még be nem jelentett AMD videókártyára egy kínai weboldal reklámját megtekintve. A gépben egy addig soha nem látott és akkor még hivatalosan nem is létező vízhűtéses, de gyári AMD duruzsolt a weboldal alapján, melyet később maga a vörös óriás is bemutatott nyár környékén. Sokáig úgy tűnt, hogy Európában soha nem vásárolhatjuk majd meg.

Pár napja az egyik német webáruház oldalán azonban felbukkant pár példány!

A legnagyobb változtatás az alapmodellhez képest természetesen az “LC” névből is könnyedén kitalálható gyári vízhűtés. Szerencsére a gyártó más értékekhez is hozzányúlt, ám emiatt egy kicsit éhesebb is lett a kártya. A Radeon RX 6900 XT LC 2250 MHz-re emelt órajellel és 2435 MHz-es boosttal büszkélkedhet, mely 235 és 185 MHz emelkedés jelent az alap változathoz képest.

Ahogy a fenti képen is látható, más specifikációkban nem történt változás. Így maradt a 16GB ram, a 80 darab Compute Unit és a 128 megabájtos Infinity Cache. A megemelt órajelek kissé megnövelt TDP-vel is járnak, a kártya akár 330 wattot is könnyedén elkérhet a táptól magának. Az videókártya ára 1750 euró, azaz 640 ezer forint, nem ez lesz az új népkártya, az biztos.

Forrás: videocardz – A borítókép csak illusztráció 

STOP Bitcoin? – Betiltanák Európában az energiaigényes kriptobányászatot

×