A francia fogyasztóvédelmi hatóság mindenkit eltanácsol attól, hogy a Wishről rendeljen, erre pedig alapos okuk is van. Veszélyes is lehet.

Bár talán a tiltás kicsit erős szó, de Franciaországban a fogyasztóvédelmi hatóság határozottan eltanácsol mindenkit attól, hogy a Wish nevű oldalon/applikációban vásároljon. Nemrég kiadtak egy közleményt, melyben arra kérik a francia weboldalakat, piactereket, hogy a Wishre mutató linkeket távolítsák el, hogy azt ne is igazán találják meg a francia vásárlók.

A Wish termékek nem feleltek meg a szabályoknak, sőt néha veszélyesek is lehetnek a gyerekekre.

Mindezt természetesen alaposan kivizsgálták próbarendelésekkel, összesen 140 rendelést figyelembe véve. Kiderült, hogy a játékok 95 százalékban nem felelnek meg a szabályoknak, sőt 45 százalék veszélyesek is lehet. Persze hasonló eredmény derült ki az elektronikai termékek esetében is – írja a PCFórum.

A fogyasztóvédelmi hatóság a Wish számára is elküldte az eredményt, de nem igazán volt hatásos. Ha ugyanis sikerül egy-egy megtévesztő eladót leleplezni, azok hamar újra felbukkannak. A franciák egyelőre tehát nem tiltották az Wisht, azonban minden megtesznek, hogy azt ne lehessen könnyen elérni. Persze ha továbbra sem változik a helyzet, akár blokkolhatják is azt Franciaországban. Szerinted is be kéne tiltani?

Ezt láttad már?

Hackerek támadták az Activision Blizzardot – Akadozik a Battle.net

 

 

×