Egy egészen zseniális gépi tanulásos AI műalkotásaiban elevenednek meg a magyar megyeszékhelyek steampunk verziói.

A kanadai illetőségű Wombo Studios egészen lenyűgöző programjára egy magyar subredditen bukkantam rá, pontosabban azokra a csodálatos álomképekre, melyeket a segítségével készítettek magyar nagyvárosokról.

A Wombo Dream-re keresztelt alkalmazás nagyon egyszerűen működik. Böngészőből, vagy akár alkalmazásként letöltve mobilon csak annyit kell tennünk, hogy egyszerűen szavakkal leírjuk neki, hogy mit szeretnénk viszontlátni, majd kiválasztunk egy stílust, melyben a program „megfesti” a képet. Ezután az AI gépi tanulásos módszerrel generál egy teljesen egyedi, de nagyon is konzekvens képet.

Hogy mindezt hogyan csinálja, azt csak megtippelni lehet, gyaníthatóan internetes keresésekből dolgozik, melyek alapján tulajdonképpen teljes értékű „műalkotásokat” montázsol egy képpé. Így lehetséges, hogy ha beírjuk Budapest nevét, majd kiválasszuk a steampunk stílust, akkor a Wombo a szemünk előtt festi meg az általa elképzelt magyar steampunk fővárost.

Nos, mi ezt most leteszteltük az összes magyar megyeszékhellyel, az eredmény pedig lélegzetelállító:

A galériához kattints a képre:

A Wombo természetesen nem merül ki ennyiben, az általa generálható műalkotások száma tulajdonképpen a végtelenhez közelít, melynek csupán az emberi fantázia szabhat gátat. Ha te is szeretnéd kipróbálni, akkor teljesen szabadon és ingyen megteheted a böngészőből, vagy le is töltheted iOS-re és Androidra.

Egy magyar művész szerint ilyen lenne a poszt-apokaliptikus Budapest és Debrecen

 

×