Komoly vádakkal kell szembenéznie a bíróságon a Roblox tartalomgyártók egyik legmérgezőbb figurájának, Ruben Simnek.

A gyerekek körében kifejezetten népszerű Robloxot készítő cég, a  Roblox Corporation bíróság elé viszi annak a youtubernek, Benjamin „Ruben Sim” Simonnak az ügyét, akit már több éve kitiltottak a játékból, többek között azért, mert gyerekeket zaklatott és terrorizált – írja a Polygon.

A hírhedt videós állítólag többször ejtett meg gyerekek előtt rasszista, homofób, vagy egyenesen náci kijelentéseket, magáról készített szexuális tartalmakat próbált a feltölteni a játékba, többször népszerűsített és buzdított erőszakra, illetve nem egyszer fenyegette terrorizmussal a fejlesztőket.

Továbbá a vállalat szerint a múlt hónapban megrendezett San Franciscó-i Roblox Developers Conference-t is miatta kellett leállítani, mert a videós azt írta, hogy iszlám szélsőségesek vegyültek el a rendezvényen, akiket a hatóságok is keresnek. Az esemény elhalasztása a hamis bejelentés miatt a Roblox szerint 50.000 dolláros, mintegy 16 millió forintos kiesést jelentett.

Simont a vállalat már több éve kitiltotta a játékból, de szerintük a videós álprofilok mögé bújva folyamatosan visszatér, az így készített Patreonra az előfizetőinek feltöltött videóival pedig egyenként 600 dollárt keres. Ha a kaliforniai bíróság a vállalat javára dönt, akkor a 24 éves toxikus tartalomgyártónak 1,6 millió dollár kártérítést kell fizetnie a Roblox fejlesztőinek, továbbá jogilag is eltilthatják a játéktól.

148 millió forint volt a fődíj a való életben megrendezett Squid Game-ben

 

×