A már többször is megbízhatónak bizonyuló elemző szerint az Apple AR-szemüvege köröket ver majd a vetélytársaira, és olyan erős lesz, mint egy PC.

Az Apple kiterjesztett valóság szemüvegéről már egy ideje pletykálgatnak, amit elsősorban a cupertinói vállalat ügyeiben általában jól értesült Ming-chi Kuo elemzőnek köszönhetünk. A szakember még márciusban jósolt egy nagyot, amikor is azt találta mondani, hogy az almás AR-szemüveg már jövőre megérkezik, most azonban még meredekebb és pontosabb infókkal jelentkezett.

Kuo szerint az Apple AR-szemcsi két processzorral fog rendelkezni: az egyik egy szolidabb darab lesz, ami a különböző kütyübe épített szenzorokat fogja kezelni, míg a másik egy felső kategóriás chip lesz, ami PC-szintű, az M1 chippel azonos számítási teljesítményre lesz képes.

Minderre állítólag azért lesz szükség, mert a vetélytársaival ellentétben (pl. Facebook) az Apple nem egy kiegészítőt szeretne a piacra dobni, amit csak az iPhone-nal, vagy egy Mac-kel lehet használni, hanem egy olyan eszközt, ami teljesen függetlenül tud működni egy saját ökoszisztémával megtámogatva. Az erő továbbá a két 4K-s OLED mikrokijelzőjéhez is kelleni fog, amit Kuo szerint a Sony szállít majd.

A szakember információi szerint az Apple 2022 negyedik negyedévében tervezi piacra dobni az AR-szemüvegét, mellyel 10 éven belül szeretné ki- és/vagy leváltani az iPhone-t. Ehhez természetesen megfelelő árszabás is kelleni fog, a meglebegtetett specifikációk alapján azonban úgy tűnik, hogy nem lesz egy olcsó mulatság az Apple-féle kiterjesztett valóság.

via – 9to5mac

Olyan VR kesztyűt fejlesztett a Facebook, amivel bármilyen virtuális tárgy megfogható

 

×