A Pentagon már annyira komolyan veszi az UFO-észleléseket, hogy egy hivatalos szervezetet is létrehoztak miatta.

Amerikában egyre komolyabban veszik az UFO-észleléseket, pontosabban azokat a légi jelenségeket, melyeket egyelőre nem tudnak semmivel sem magyarázni. Ez persze nem jelenti egyenesen azt, hogy földöntúli lények jöttek látogatóba, csupán azt, hogy a szerkezet, amit láttak nem tudják kié, honnan jött, hová tart, pontosan mi is az és hogyan működik.

A legutóbbi ilyen észlelés például augusztusban történt, amikor Kanada légtere fölött két egymástól független repülőről láttak valami fényes zölden világító tárgyat, ami a felhők között tűnt el. A kanadaiak túl sok jelentőséget nem tulajdonítottak a dolognak, az amerikaiak azonban annál inkább.

A Pentagon most bejelentette, hogy létrehozta az ország első olyan hivatalos szervezetét, amely kifejezetten az ilyen és ehhez hasonló megmagyarázhatatlan UFO-észleléseket (már UAP) vizsgálja ki.

Ez lett a Légi Objektum Azonosító és Kezelő Szinkronizációs Csoport (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, röviden AOIMSG), amely a védelmi minisztériumot és az amerikai kormányt képviseli számukra „érzékeny” területeken – írja a Gizmondo. Ez leginkább katonai műveleti, illetve nemzetbiztonságilag kiemelt és speciális területeket jelent.

A nem túl hangzatos névre keresztelt AOIMSG egyébként az amerikai haditengerészettől veszi át az ismeretlen repülő tárgyak megfigyelésének és azonosításának a feladatát. Mindennek köze lehet a Pentagon fél évvel ezelőtt nyilvánosságra hozott UFO-aktájához, melyben leírták, hogy 2004 óta a tengerészet összesen 144 esetet nem tudott semmivel sem magyarázni.

Van-e értelmes élet a Földön kívül? – Egy mesterséges intelligencia mondhatja meg

×