Kiderült, hogy melyik hardver kapta idén az „Ultimate Hardware Of All-Time” díjat.

Lehet, hogy erről lemaradtál, de november 23-án lezajlott a Golden Joystick Awards díjátadó. Az idei év egyik fő témája az elmúlt 50 játéktörténelmének és annak legjobbjainak ünneplése volt. A Golden Joystick bizottság így úgy döntött, hogy idén kioszt egy Ultimate Hardware Of All-Time (Minden idők legjobb hardvere) díjat is.

Az Ultimate Hardware Of All-Time a PC lett.

Igen, a PC, vagyis a személyi számítógép. Bár sokan úgy gondolják, hogy az Xbox 360, a PS2, vagy a Nintendo bármelyik konzolja lehetett a legnagyobb videojáték platform, egyik sem tudta felvenni a versenyt a PC-vel. Bár a PC mindenki számára mást jelent, a hardver talán a legjobban formálta a videojátékokat, mint bármely más technológia. Itt teljesedett ki az esport, ezen készülnek a játékok, sokan pedig még a konzolok megjelenése előtt ezen játszottak.

Logikusnak tűnik tehát, hogy a PC a legjobb gaming hardver.

A díjat a Valve főnöke, Gabe Newell vette át, a PC-s játékok atyja. Bár ő nem felelős a PC-k megalkotásáért, számos meghatározó játék köthető a Valve-hoz, a Steam mellett.

 

Manapság egyébként úgy tűnik, hogy a konzolok is nyitnak a PC felé. Például egyre több PlayStation exkluzív játék jelenik meg PC-n. Vagyis a konzolháborút egyértelműen a PC nyerte. Ellenvetés?

Ezt láttad már?

STOP Bitcoin? – Betiltanák Európában az energiaigényes kriptobányászatot

 

 

×