Minden, amit tudni kell arról, hogy mi az a shadow ban és hogy esetleg hogyan tudod feloldani azt.

Nem könnyű feladat megoldani a Warzone shadow bant, mert ahogyan a nevében is benne van, ez egy titkos tiltás, amit észre sem lehet venni. Amint megérkezik a Warzone Ricochet anti-cheat, talán majd jobban észre fogjuk venni. A shadow ban a Call of Duty Warzone csalóinak egy tiltási módja, aminek lényege, hogy egy lobbiba teszi a csalókat, hogy azok egymás ellen játszanak. Ha minden hackert egy meccsbe teszünk, a többiek békés, tisztességes játékot játszhatnak.

Sajnos azonban ártatlan játékosok is kaphatnak shadow bant.

 

A múltban sajnos már többször előfordult, hogy ártatlan játékosok kaptak shadow bant, például néhány népszerű streamer is. Bár nem csaltak, mégis tiltást kaptak. Tekintettel arra, hogy a Warzone-ban most milyen sok a csaló, nehéz megmondani, hogy valaki shadow ban miatt találkozik velük, vagy a sima meccsekben is sokan vannak.

Jó tehát tisztában lenni azzal, hogy hogy néz ki a shadow ban és esetleg hogyan lehet feloldani.

Mi az a shadow ban?

Az shadow ban egy tiltás, lényegében azt jelenti, hogy „tiltott vagy”, de ezt nem mondják meg neked, nem kapsz róla értesítést. Nem akadályoznak abban, hogy játszd a játékot, de speciális meccsekbe kerülsz, amelyek eltérnek a szokásostól.

Ezekbe a meccsekbe szintén és csakis olyan játékosok kerülnek, akik shadow bant kaptak. Ez az Activision módszere, hogy a hackerek ne tudják tönkretenni mások játékát. Mivel nincs értesítés, a csalók sokszor rá sem jönnek, hogy már tiltották őket, így nem bánthatnak ártatlan playereket.

Honnan tudhatod, hogy kaptál-e shadow bant?

Ha úgy gondolod, hogy valamilyen okból te már shadow bant kapták, esetleg túl sok csalóval találkozol, bizonyos jeleket kell figyelned. A legnyilvánvalóbb ezek közül a hosszú machmaking idő. Mivel ezek a meccsek csakis elegendő tiltott játékossal indulnak el, néha nagyon sokat kell várni egy-egy meccsre. Természetesen a lassú internetsebesség miatt is lehet ilyen, de ezt érdemes figyelembe venni, ha attól tartasz, hogy shadow bant kaptál.

Elvileg, ha már bannoltak, a pinged az egekbe szökik, és több mint 300 lesz. Ha annak ellenére, hogy az internetkapcsolat egyébként stabilnak tűnik, de nagy a pinged, akkor gyanús, hogy shadow bant kaptál.

Végezetül, ha brutálisan sok csalóval találkozol a meccseid során, szintén lehet gyanakodni. Vagy csak hihetetlenül paranoiás vagy.

Hogyan lehet feloldani a tiltást a Warzone-ban?

Néha valóban előfordul, hogy az Activision tiltásérzékelő rendszere ártatlanokat is shadow bannal büntet. Ilyenkor általában két hét után lekerül a tiltás, de előfordul, hogy mégsem. Ilyen egyetlen dolgot lehet tenni: felkeresheted az Activision panaszkezelési oldalát. Itt megpróbálhatod elmondani, hogy te nem csaltál. De ha valóban csaltál valamikor, akkor valószínűtlen, hogy feloldják a tiltást. Egy fellebbezést talán megér. Sok szerencsét!

Felkészültél már a Black Friday-ra?

Közeleg a Leet Black Friday – Íme néhány spoileres akció

 

×