Többen úgy vélik, hogy a hajnali támadás még csak bemelegítés volt az igazi akció előtt.

A hajnali órákban hackerek támadták az Activision Blizzardot, pontosabban a Battle.netet, ami miatt számos játékos nem tudta elindítani a kiadó néhány népszerű játékát – mint a Diablo, az Overwatch, a Warzone és a Hearthstone, rosszabb esetben már magát a launchert sem.

Előbb csak a játékosok visszajelzései, hibabejelentései alapján lehetett sejteni, hogy valami nincs rendben, később azonban a Blizzard jelentette be, hogy DDoS-támadás, vagyis terheléses támadás alatt állnak. A TheVerge szerint mindez nagyjából egy órán keresztül tartott, de furcsa mód a játékosok egy része nem volt érintett a dologban, többen zavartalanul tudtak játszani.

A Blizzard később a Twitter-profilján jelentette be, hogy elhárult a támadás és már senki nem fog semmilyen fennakadást tapasztalni, részleteket azonban nem árultak el a dologról. Emiatt többen úgy gondolják, hogy a támadók állhattak le a tevékenységükkel, ami azt is jelentheti, hogy csak tesztelték, előkészítették maguknak a terepet a jövőbeni támadásokra, ami a kiadó körüli állapotokat tekintve nagyon is valószínű.

Így néz ki a Warzone shadow ban és így lehet a tiltást feloldani

 

×