Úgy tűnik, hogy egy T1 League of Legends játékos ma legalább tízszer annyit keres, mint négy évvel ezelőtt.

Az talán senkinek nem volt kérdés, hogy az LCK, profi koreai League of Legends ligában igen nagy karriert futhatnak be a legjobb játékosok. Ez nyilván anyagilag is megéri, ám a ma már streamerként tevékenykedő T1 profi, Wolf, kicsit mesélt a konkrét összegekről is. 

Állítása szerint 2015-ben az átlagos fizetés nagyjából 500 dollár volt. Ez 4 év alatt a tízszeresére nőtt.

„2015-ben az átlagos fizetés körülbelül 500 dollár volt havonta. Néhány jobban fizető csapat 1200 dollárt is fizetett. A gyakornokok egyáltalán nem kaptak fizetést. Abban az időben 3000 dollár volt a legmagasabb fizetés, amit bárki kaphatott” – mondta Wolf.

„Aztán hirtelen valaki áttörte a 100000 dolláros határt. Kínában állítólag 300 000 dollárt is kereshet egy LoL profi. Az emberek már akkor meglepődtek, hogy mennyire elszálltak a fizetések. Amikor visszavonultam, Faker és Bang mögött nekem volt a legnagyobb fizetésem. Amikor ezekről a számokról beszélek, nem hiszem, hogy ez helyes és jól van így, mert a csapatok biztosan nem tudnak ekkora bevételt generálni” – folytatta.

Az átlagfizetés 4 év alatt a tízszeresére emelkedett.

„Nagyon úgy érzem, hogy ez lesz az utolsó év, amikor a csapatok ezt ki tudják termelni. Jelenleg mindenki squid gamest játszik, ahol csak egy marad életben, a többi meghal. Nagyon aggódom a jövő év miatt” – fejezte be Wolf.

Jól látható tehát, hogy bár a fizetések valóban elszálltak a profi LoL ligában Dél-Koreában, ez Wolf szerint nem marad így, és a rendszer összeomlik. A kérdés már csak az, hogy mikor.

Ezt láttad már?

Az elvetemült orosz modder nem várt a gyártóra – Így alakította át a videókártyáját

 

 

×