A Niantic a Folddal szövetkezve beelőzte a nagyobb játékgyártókat, és egy olyan Pokémon GO-szerű játékot készítettek, amivel valódi pénzt kereshetnek a játékosok.

A kriptovaluták és a blokklánc egyre népszerűbbé válásával a ‘play to earn’ játékmodell is egyre inkább beszédtéma a fejlesztők körében, amivel már aktívan foglalkoznak az olyan játékipari óriások is, mint a Ubisoft és az Electronic Arts. Addig azonban, amíg ők csak lamentálnak egy olyan játék ötletén, amivel valódi pénzt kereshetnének a játékosok, addig a Pokémon GO fejlesztői csináltak is egyet.

A Niantic és a Fold App közös játéka tulajdonképpen pontosan olyan, mint a zsebszörny vadászós AR móka. Vagyis a telefonunk kamerájával kell megkeresnünk a világban elrejtett Bitcoint szimbolizáló blokkokat, melyek 10 percenként jelennek meg a felhasználó közelében. Ha megvan egy ilyen blokk, akkor a játékosoknak egy rejtvényt kell megfejteniük, amiért jutalmat kapnak, de érdemes vigyázni, mert közben megjelennek gépi ellenségek is, akik elvehetik a szajrét.

Így juthatunk kriptovalutához játékkal, ami jelen esetben a bitcoin legkisebb egységét, a satoshit jelenti. Ha pedig eleget gyűjtögettünk és úgy érezzük, akkor kereskedhetünk vele a Fold alkalmazásában, elkölthetjük bizonyos dolgokra, vagy beválthatjuk valódi pénzre is. A jutalmak között megemlítik még a Fold Appos extra pörgetéseket (amolyan szerencsekerék, amivel szintén kriptót lehet nyerni), illetve külböző játékbeli extrákat – mint például időhosszabbítás vagy extra védelem, ami megvédi a játékost az elkerülendő veszélyektől.

A játék a mai napon jelent meg béta állapotban, és kizárólag a Fold alkalmazáson belül érhető el, ami jelenleg Magyarországon nem érhető még el. A játék elméletileg 2022-ben jelenik meg, akkortól lehet a játékban BTC-vel is kereskedni, de arról egyelőre nem írtak a hivatalos bejelentésben, hogy a Fold Appon kívül is elérhető lesz-e.

A legocsmányabbtól a Nokia 3310-ig – Zseniális online mobilmúzeum nyílt!

×