A kezdetleges kockafonoktól, a Nokia 3310-en át egészen napjainkig nézegethetjük a telefonokat az online mobilmúzeum „tárlatában”.

Olyan mobiltelefon múzeumot nyitott két iparági veterán, Ben Wood és Matt Chatterley, amilyet még nem igazán láttunk eddig. A két techőrült 25 éve gyűjti a telefonokat, így a kollekciójukban mára már több mint 2100 készüléket tekinthetünk meg 1984-től kezdve napjainkig.

A legjobb pedig, hogy a kiállítást nem csak a londoni – egynapos – helyszínen lehet megtekinteni, hanem teljesen ingyen online is. Sőt, ilyen formában nemcsak a telefonokat „járhatjuk körbe”, hanem elolvashatjuk a rövid történetüket, külön rászűrhetünk a legjobban fogyó mobilokra, a legocsmányabb dizájnúakra, a legelső próbálkozásokra, vagy akár arra is, hogy mely készülékeket használta James Bond a filmekben.

Mindemellett olyan elképesztő és teljes kiruccanásban lehet részünk a telekommunikáció fejlődéstörténetében, amely során olyan teljesen ismeretlen, de annál extrémebb formatervvel kitűnő szereplőket fedezhetünk fel magunknak, mint az i-Kids, a J-Phone, a Pantech, a Pogo, vagy a Xelibri, csak hogy említsek néhányat. A régi telefonok nézegetése közben durván előtörő nosztalgikus emlékekről pedig nem is beszélve.

A Mobile Phone Museumba EZEN a linken át vezet az út.

Fájdalmas: Ilyen volt a 90-es években megnyitni egy JPG-t

 

×