Úgy látszik, hogy az emberek teljesen kikelnek magukból a Black Friday ideje alatt, vagy igazából ez a valódi természetünk?

Amikor eljön a Black Friday, az emberek sötét oldala is előjön. Hogy érzékeltessük, mennyire elszabadulnak a vásárlók, összegyűjtöttük a kiskereskedelmi dolgozók beszámolóit a legmegdöbbentőbb dolgokról, amelyeket az év legnagyobb vásárlási napján láttak a vásárlóktól.

Szóval íme néhány komolyan megdöbbentő Black Friday rémtörténet.

Az anya, aki hagyta, hogy a gyereke a bolt padlóját használja mosdónak.

Mit csinálsz, ha órák óta vársz egy kiárusításra, de a gyerekednek ki kell mennie a mosdóba? Nos, egy vásárló nem túl gusztusos döntést hozott egy GameStopban, és ami még rosszabb, hogy az üzletvezetőre bízta a következményeket.

 

„A gyerek a padlóra kakilt, mert az anyukája nem akart elmenni, és nem akart újra sorban állni” – írta a névtelen GameStop alkalmazott a Reddit-en.

A nő, aki egy elkelt tévé miatt hívta a rendőrséget.

A Black Friday elkerülhetetlenül csalódással jár. Ha nem kapod meg a kívánt terméket, kit hívsz fel? Egy nő láthatóan úgy gondolta, hogy a rendőrség a jó választás. „Egy hölgy kihívta a rendőrséget az üzletünkbe, mert elfogyott egy tévé. Tényleg azt kívánom, bárcsak hazudnék… , de még ki is jöttek”.

A nő, aki megharapott egy rendőrt egy Tickle Me Elmo miatt.

„Apám rendőr volt, amikor az év játéka a Tickle Me Elmo volt” – emlékezett vissza egy Redditor. „Válaszolt egy hívásra a Walmartban vagy a Targetben (nem emlékszem pontosan, melyikben), mert két nő összeverekedett az egyikért. Amikor elment, hogy szétválassza a verekedést, az egyik nő olyan erősen beleharapott a karjába, hogy a bőréből és a véréből is kiköpött valamennyit a padlóra. Az eset után két éven át félévente meg kellett vizsgáltatnia a vérét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem kapott el semmilyen betegséget a nőtől”.

A férfi, aki egy iPad miatt székkel dobálta meg az alkalmazottakat

A Best Buy egyik alkalmazottjának is van egy története. „Egy úriember felkapta az egyik széket a Geek Squad pultjáról, és megdobta vele a munkatársamat, mert a munkatársam tájékoztatta a férfit, hogy négy-öt órával korábban elfogyott az iPad. Ez volt a legrosszabb 15 órás műszak, amit valaha is dolgoznom kellett; a „legsötétebb péntek”.

Két férfi és egy címkekészítő

Nem mindig a tévék, a táblagépek és a játékkészülékek indítják be a Black Friday vásárlóit. „A Staplesnél végignéztem, ahogy két felnőtt férfi ökölharcba keveredik egy 30 dolláros címkekészítőért” – írta egy Redditor

Ráadásként pedig hozzátette. „Még csak nem is az utolsó darab volt.”

A gamer, aki felbujtotta a dühös tömeget

A Black Friday elég ijesztő az alkalmazottak számára, akik kinyitják az ajtókat, és beengedik a már a kora reggeli órák óta sorban állók tömegét. De mi van akkor, ha a Walmartban kell felkészülni a nagy napra, miközben a tömeg gyűlik?

„Mivel a Walmart nyitva tartja a boltot, ellentétben más boltokkal, az árukat közvetlenül a vásárlók előtt rendezzük be” – írta a Reddit felhasználó @LikeMikeMike2224. „Ez szó szerint olyan, mintha egy büfét állítanánk fel az éhes medvék előtt.”

És amint a termékek ki vannak rakva, a dolgok rendetlenné válhatnak. „Amikor eljött a videojátékok kiadásának ideje, egy fickó szó szerint átugrott az emberek tömegén és beleugrott a játékkiállításba, felborítva azt” – emlékezett vissza. „A játékok mindenhová elszálltak, és a tömeg a játékokért küzdött. A fickón és néhány COD-játékon kívül csodálatos módon senki sem sérült meg.”

A fickó, aki egy mikrohullámú sütőhöz mászott

Nem csak az erőszak és az agresszió okoz káoszt ezen a napon, hanem a vásárlók szégyentelen viselkedése is, akik bármit megtesznek azért a termékért, amire a legjobban vágynak.

„Fekete pénteken az ASDA-ban voltak ezek a mikrohullámú sütők, amelyek körülbelül 70 százalékos leértékelésben voltak elérhetőek, de az üzletben olyan nagy volt a forgalom, hogy mozdulni sem lehetett” – írta a Reddit felhasználó VeryLazyLewis. „Üres polcok voltak az egész folyosón, egészen addig, ahol ezek a mikrohullámú sütők voltak, és egy fickó lefeküdt, végigmászott a polcokon, megragadott egy mikrohullámú sütőt, és visszamászott vele.”

A férfi, aki megfojtogatott egy menedzsert a „hamis reklámok” miatt

A Black Fridayt elég nehéz kezelni, ha a vásárlók tudják, milyen leárazásokat kínálnak. De még nehezebb, ha a vásárlók nem igazán értik az üzlet ajánlatait. Az Old Navy egyik dolgozója egy ilyen helyzetet – és az azt követő összeomlást – írt le.

„Általában több termék is van egy asztalon, de csak egy akciós” – írta a Reddit felhasználó @CeeDeee2. „Bár egyértelmű volt, hogy voltak pólók, szoknyák és pulóverek, és a táblán az állt, hogy ‘pólók 5 dollárért’.” Nos, amikor az egyik vásárló megtudta, hogy az asztalon nem minden termék leárazott, „elkezdett kiakadni a hamis reklám miatt” – emlékezett vissza az alkalmazott. „Szalagot viseltünk, ezért megragadta a menedzserem szalagját, és elkezdte fojtogatni”.

A nő, aki megvádolt egy alkalmazottat, hogy megbetegítette őt.

Nyilvánvaló, hogy a Black Friday még a veterán kiskereskedelmi alkalmazottak számára is stresszes indítása lehet a hétvégének. De mi a helyzet akkor, ha ez az első napod a munkahelyeden? Ez volt a helyzet egy újonc alkalmazott esetében, aki a Best Buy-nál kezdett a vásárlási napok Szuperkupáján.

„Én irányítottam a sor egy részét, mivel nulla kiképzésem volt, hogy bármi mást csináljak” – írta a Redditor @mammajrocks. „Volt egy hölgy, aki azt mondta, hogy elájul… Tudtam, hogy hazudik, és odahívtam a menedzseremet, hogy beszélhessen vele. Azt mondta: ‘Asszonyom, azt mondták, hogy orvosi segítségre van szüksége, már úton van a mentő. Ő kiborult, és ordibált a menedzseremmel, hogy túl hosszú a sor, és hogy az ő hibája, hogy rosszul érzi magát.

Rám nézett, és azt mondta: ‘Ez mind a te hibád… Ha hagytad volna, hogy a sor elég vágjak, akkor már nem lennék ebben a káoszban.

Az új alkalmazott vezetője azt mondta a nőnek, hogy távozzon, és ha nem teszi, hívja a rendőrséget. Nemsokára így is lett.

Egy férfi, aki saját kezébe vette a leárazást

Néha még a Black Friday elképesztő ajánlatai sem elegek a vásárlóknak, ezért bátran a saját kezükbe veszik a dolgokat.

„Egy fickó szokás szerint egy hatalmas tévével jött át a pénztári sávomon” – írta a Redditor @Shamyeh, aki úgy tudta, hogy az árucikk 300 és 500 dollár között lehet. „Miután beszkenneltem, ránéztem a képernyőmre, és 20 dollárt mutatott. Mondtam neki, hogy kizárt, hogy ez a tévé 20 dollár. Ő ragaszkodott hozzá, hogy az” – folytatta a Redditor. „Közelebbről megnézve a számítógépem képernyőjén lévő tárgy neve határozottan nem Samsung TV volt. Ezért megnéztem a vonalkódot, és észrevettem, hogy az fel volt ragasztva!”.

Az alkalmazott hívta a biztonságiakat, és a vásárlót egy hátsó szobába vitték kihallgatásra.

Nos valóban megbolondulnak az emberek ezen a napon, még szerencse, hogy itthon még nem láttam ennyire radikális esetet. Ám kitudja lehet, hogy ebben az évben odateszik magukat a vásárlók a világjárvány stresszhatása alatt. A lényeg, hogy senkinek ne essen baja pár tárgyért.

Ezt olvastad már? 2,4 milliárd 1 óra alatt – Ezek az idei Black Friday legjobban fogyó termékei

2,4 milliárd 1 óra alatt – Ezek az idei Black Friday legjobban fogyó termékei

 

×