Ha még megközelítőleg sem lesz olyan a pletykálgatott felújított GTA IV, mint amilyet a modderek is villantanak, akkor nagyjából kár volt vele dolgoznia a Rockstarnak.

A felújított klasszikus GTA-trilógia finoman szólva sem lett egy vállalható alkotás, amiért a Rockstar most hasonlóképp próbál esedezni, mint ahogyan korábban a CD Projekt RED is tette a Cyberpunk 2077 gyászos megjelenése után.

Nem állítom, hogy ne volna értelme a remasterelésnek, de ennek a lehető legrosszabb formáját választotta a Take Two-Rockstar páros. Pedig ahelyett, hogy egy teljesen új csapatot bíztak volna meg a feladattal elég lett volna megállapodni a GTA-k köré gyűlt lelkes és tehetséges modderekkel, akik konkrétan kategóriákkal jobb munkát végeztek a Grove Street Games csapatánál.

Ez nem csak ésszerűbb, de gyorsabb és szimpatikusabb is lett volna, de valamiért az iparág azon szeglete nem szívleli a moddereket. Pedig volna mit tanulni tőlük, ha mást nem, legalább ihletet meríteni a munkájukból, mert láthatólag Rockstaréknál annak is híján vannak egy picit.

Sebaj, majd javítanak az arányokon a már pletykált definitív GTA IV-el, ami elméletileg 2022-ben jelenne meg.

Ennek a valóságtartamát látatlanban igen nehéz lenne megállapítani, mindenesetre a hozzá készült modok tűzzel-vassal való irtása eléggé alátámasztja a híresztelést. Ez azonban a felújított GTAIII, Vice City és San Andreas árnyékában egyáltalán nem egy jó jel, legalábbis nem arra enged következtetni, hogy tanultak volna a közelmúltbéli hibáikból.

Pedig, ha a GTA 6 mellett tudnának a rajongók igazán örülni valaminek, akkor az Niko Bellick balladájának újrázása lenne. Én legalábbis repesnék, és szerintem nem lennék ezzel teljesen egyedül. Az meg már csak hab lenne a tortán, ha pont úgy nézne ki, mint az alábbi videóban látható szanaszét moddolt, ray tracinggel nyakon öntött, RTX 3090-nel 4K felbontásban meghajtott verzió, amit a GTA V motorjával raktak össze.

Szóval kedves Rockstar! Minden rajongó nevében kérlek titeket, hogy ha valóban kalapáljátok a GTA IV: The Definitive Edition-t, akkor addig ne dobjátok ki, amíg megközelítőleg sem néz ki így! Köszi!

 

×