Egyszerűen nincs elég kapacitásuk.

Pár napja tettünk egy kis virtuális túrát az Intel amerikai gyárában. Ebben a bejegyzésben soroltuk fel a kék óriás terveit az elkövetkezendő időszakra. Azt tudni lehetett, hogy a 14. generációs processzorokat már az Intel 4 névre hallgató csíkszélességen szeretnék legyártani, ám könnyen lehet, hogy ebbe beletört a bicskájuk és külső segítséget kell igénybe venniük.

Ráadásul a rivális TSMC gyártósorára kényszerülnek rá!

Ahogy a fenti táblázatból is kivehetjük, a P és E magokat továbbra is az Intel gyárában gyártják majd, szerencsére itt nem lesz gond az Intel 4 architektúrával. A processzorokban található Xe-LP grafikai egységek azonban a TSMC 3 nanométeres szalagjáról fognak majd legurulni, hogy később egy közös kupak alatt kapjanak helyet a 14. generációs processzorokban.

Ez nem feltétlenül lesz rossz társulás, ám meglehetősen ironikus, hogy ilyen lépésekre kell elszánnia magát az Intelnek. 2024 után remélhetőleg már nem lesz ilyen gondjuk, hiszen ekkora várható a Fab 52 és Fab 62 gyárak elkészülése, tovább bővítve a jelenlegi kapacitásukat. Az Intel általában házon belül gyárt le mindent, míg az AMD vagy épp az NVIDIA a fent említett TSMC-vel köt szerződést bérgyártásra.

Így készülnek Amerikában az új Intel processzorok – Gyárlátogatás

×