10 napos korlátlan mobilnetet ad a Telekom minden egyes ügyfelének, akik az aktiváláskor 40 millió forint karitatív sorsáról is dönthetnek.

A Telekom egy egészen remek ünnepi akcióval jelentkezett, bejelentették ugyanis, hogy minden ügyfélnek 10 napos korlátlan mobilnetet adnak ajándékba. Mindehhez nem kell mást tenni, mint november 22. és december 20. között belépni a Telekom mobilos alkalmazásába, majd megkeresni és aktiválni a 10 napos Ünnepi korlátlan mobilnetet.

Az ajánlatot csak egyszeri alkalommal lehet aktiválni, amely után belföldön korlátlan, EU roamingban pedig 6 GB-nyi adat használható fel. Azok a vállalkozások, akiknek nincsen jogosultsága az alkalmazáshoz ugyancsak élhetnek az ajándék nettel, ők SMS-ben tudják aktiválni az ünnepi akciót.

Mindemellett a felhasználók nem csak ajándék internetet kapnak, hanem 40 millió forint sorsáról is dönthetnek.

A Telekom első körben 40 millió forint adományt ajánl fel négy kimagaslóan fontos társadalmi ügy támogatására, ügyenként két-két civil szervezettel adományozási megállapodás keretében együttműködve, az adományozási összeget egyenlő arányban osztva el nyolc kiválasztott civil/non-profit szervezet között. De itt nem áll meg, hanem ezt az összeget megduplázza, és a második 40 millió forintot ügyfelei közreműködésével, az ő döntésük alapján, szavazataik arányában osztja szét a négy társadalmi ügy közül.

1. Digitális tudatosság, digitális felzárkóztatás

Az IDEA Alapítvány célja segíteni a gyerekeket abban, hogy megbízható információkhoz jussanak, ezzel összhangban iskolai oktatásba illeszkedő projekteket dolgoztak ki tanárok számára a tudatos médiafogyasztás elősegítésére.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült emberek számára láthatóvá tegye a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, digitális diktafonok segítségével. Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

2. Gyerekek felzárkóztatásának, integrációjának segítése

Bagázs Közhasznú Egyesület két roma településen, Bagon és Dányban az egyenlőbb társadalomért dolgozik, önkéntesek közreműködésével roma családoknak segít lépésről-lépésre előrejutni. Komplex gyerekprogramjuk keretében alapkészségeket fejlesztenek, integrált programjukkal a mobilitást és a felsősök – középiskolások közoktatásban maradását támogatják.

Az Unicef Magyar Bizottság a nagynevű és sokak által ismert és elismert civil szervezet, az UNICEF magyar tagozata, amely világszerte a gyerekek jobblétéért dolgozik. Számos, a gyerekek digitális esélyegyenlőségét és online védelmét támogató kezdeményezést is felkaroltak.

3. Fogyatékossággal élők fejlesztése és életminőségének javítása

Magyar Angelman Szindróma Alapítvány legfontosabb célja, hogy segítse azokat a családokat, akik fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek, különös tekintettel az Angelman-szindrómával született gyerekekre és családjaikra. Ezen segítségnyújtás egyik kiemelkedő eleme a kommunikációs és beszédkészségek fejlesztését elősegítő foglalkozásaik, amelyek mindennapi életükben hatalmas jelentőséggel bírnak. Az alapítvány ezen felül ismeretterjesztéssel és a gyermekek ellátásához kapcsolódóan tanácsadói tevékenyéggel is foglalkozik.

Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre öt éve, hogy támogatott lakhatás formában létrehozzon egy otthont autizmus és egyéb értelmi fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára, valamint kialakítson egy olyan fejlesztő központot, mely segíti a korai fejlesztést óvodáskortól a felnőttkoron át, amellett, hogy a bentlakásos otthonban lakó ellátottjai számára is biztosítja a szükséges szolgáltatási elemeket és a fejlesztő foglalkoztatást.

4. Minőségi sportolási lehetőség hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek számára

Suhanj! Alapítvány non-profit, közhasznú civil szervezet, mely 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal, több sportágban is rendszeres edzéslehetőséget biztosítva számukra. Az alapítvány hozta létre és üzemelteti Magyarország első teljes mértékben akadálymentes, integratív edzőtermét, a SUHANJ! Fitnesst, ahol a vendégek negyede fogyatékossággal élő személy.

Az Adni Jóga Alapítvány fenntartható módon juttatja el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit traumákat átélt, nehéz élethelyzetbe kényszerült felnőttekhez és gyerekekhez. Célja, hogy az általuk előidézett változás a jógaórákon kívül is nyomot hagyjon, és hosszú távon pozitív társadalmi hatást érjen el.

via – HVG, 24.hu, Telekom

×