Egy Tervel nevű modder a felújított GTA-k fájljai között megtalálta a tervezett mobilos beállításokat, amiket alkalmazni tudott a játékokon és még képeket is csinált róluk.

A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition finoman szólva sem ütötte meg azt a mércét, amivel bárki is elégedett lehetne. A játék közel katasztrofális állapotát még tovább tetézte a megjelenés körülménye, majd a Rockstar teljesen elbaltázott kommunikációja, ahonnan nagyon nehéz lesz összekaparni a definitívnek csúfolt kupacot.

A tisztes próbálkozást azonban nem lehet elvitatni, hiszen PC-n újra elérhetővé teszik az játékok eredetijeit, melyeket 2022 nyaráig mindenki, aki befizet a felújított trilógiára ingyen meg fogja kapni mellé. Mondjuk ez a minimum a beígért javítások mellett, hiszen már eleve el sem kellett volna őket tüntetni.

A Definitive Edition dobozos kiadás megjelenésére is egészen szokatlan módot választottak, ugyanis a digitális rajt után egy hónappal lesz csak fizikális boltokban is kapható. Sőt, jövőre még mobilos portokat is ígértek belőle, amitől már előre rettegünk, hiszen ha a konzolos verziók olyanok, mint egy foghúzás, akkor mégis mire számíthatunk a gyengébb hardverrel rendelkező hordozható eszközökön?!

Nos, egy Tervel nevű szivárogtatónak hála nagyjából már ezt is sejthetjük, a játék fájljai között ugyanis megtalálták a mobilos port beállításait – pontosabban az iOS-eseket, majd arra is képesek voltak, hogy ezeket alkalmazzák a játékon. Az ezekről készített képernyőképeket pedig nem átallottak a nagyérdeművel is megosztani.

A szivárogtató azonban megjegyezte, hogy ezek csak a mostani állapotokat tükrözik, azt is csak megközelítőleg, és az Androidos és iOS-es megjelenésig azonban még sok hónap van hátra. Vagyis mire hivatalosan is elérhető lesz a mobilos definitív GTA-trilógia, lehet ennél jobb vagy rosszabb is. Mindenesetre olyan nagyon nem tér el a nagy gépekre is kiadott verziótól, amit hirtelen nem tudok eldönteni, hogy ez most egy bók, vagy inkább sértés…

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

via – Tervel/Twitter

×