Már mindhárom játékipari konzolgyártó felszólalt az Activision Blizzard és vezetője, Bobby Kotick ellen, aki még így is foggal-körömmel ragaszkodik a pozíciójához.

Három a magyar igazság! – szokás mondani errefelé, bár aligha ez lehetett a fő mozgatórugója a Nintendo kiállásának az Activision Blizzard toxikusságával szemben. Sokkal inkább a Bobby Kotickról kikerült igen sötét dolgok, melyekkel intézte a vállalaton belüli nemi-alapú elnyomást, diszkriminációt és szexuális abúzusokat, amikben mint kiderült, némileg azért ő is részt vett.

A Sony és a Microsoft videojátékos részlege után most a Nintendo határolódott el az Activision Blizzardtól. A japán vállalat amerikai üzletágának vezetője, Doug Bowser a Fanbyte információi szerint kiküldött egy belsős kör-emailt a dolgozóknak, melyben tulajdonképpen leírja azt, amit korábban Phil Spencer és Jim Ryan is.

Mégpedig azt, hogy az Activision Blizzardnál tapasztalható toxikus légkör és vállalati szintű diszkrimináció teljes ellentétben áll az ő és a Nintendo hitével, felfogásával és közvetített értékeivel. Az általa vezetett vállalat elkötelezett egy nyitott és befogadó munkahely mellett, ahol mindenkit szívesen fogadnak, ezt a fajta mentalitást pedig az iparágtól és a partnereitől is elvárja.

Az amerikai Nintendo első embere azt is elmondta, hogy a képviselőik kapcsolatban állnak az Activisionnel, és lépéseket tettek a továbbiakkal kapcsolatban.

Azt pontosan nem részletezte, hogy mit ért ezalatt, de sejthető, hogy valami hasonlóról lehet szó, mint amire az Xbox első embere is utalt. Vagyis a vállalatok jövőbeli együttműködésére, illetve tényleges változások elmaradásakor történő retorziókra.

A Nintendo a kiszivárgott emailt a későbbiekben hivatalosan is elismerte, és azt is hozzátették, hogy az idézett tartalma is pontos, a részletekkel kapcsolatban azonban egyelőre nem szeretnének semmit megosztani. Mindeközben Bobby Kotick is aktív, aki az ellene fellépő vállalatok üzeneteivel szembemenve kijelentette, hogy csak egy esetben hajlandó lemondani a vezetése alatt mérgezővé vált játékipari óriás éléről.

×