Az Electronic Arts elutasította a DICE pályázatát a Star Wars: Battlefront 2 feltételezett folytatására, és inkább egy új Battlefield játékot fejleszt.

Egy pletyka szerint a DICE a Star Wars: Battlefront 2 potenciális folytatását javasolta az Electronic Arts-nak, de az ötletet a játék elkészítésének licencköltségei miatt elutasították.

A dolog magyarázata egyszerű volt. Ahhoz, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint bármelyik másik játék, a Star Wars-játékból 20%-kal több példányt kellene eladni, hogy ellensúlyozni lehessen a licencköltségeket. Ami a jelek szerint túl meredeknek bizonyult a játékkiadó számára, hogy zöld utat adjon a projektnek.

Mindezt Tom Henderson szivárogtató állítja, aki már korábban is pontosan kiszivárogtatta a DICE híreit, bár az ilyesmit mindig érdemes óvatosan kezelni.

Az új Star Wars: Battlefront játék franchise meglehetősen viharosan indult. Az első rész, amelyről az eredeti Battlefront játékok rajongói úgy érezték, hogy – bár ígéretes volt – nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Majd egy folytatás következett, amelynek megjelenését széles körben lehúzták a mikrotranzakciós platform miatt.

Ennek ellenére a Star Wars: Battlefront 2 lassan, de folyamatosan levetkőzte a kezdeti hónapokban szerzett negatív hírnevét. Egy kifinomult, teljes és szórakoztató lövöldözős játékélménnyé vált.

Egy olyan folytatásban reménykedni, amely a második játék megjelenés utáni támogatása során kifejlesztett ötleteket bővíti, nem volt egy nagyravágyó – és nem is indokolatlan. Azonban egy álom a DICE vagy a Star Wars-rajongók számára, különösen azután, hogy a Star Wars: Battlefront 2 frissítéseit leállították. A pletyka szerint azonban ezeket az álmokat a kiadó határozatlan időre felfüggesztették.

A pletyka szerint azonban ezeket az álmokat a kiadó határozatlan időre felfüggesztette.

Ahelyett, hogy a következő Star Wars: Battlefront játékon dolgoznának, a DICE fejlesztői állítólag inkább egy új Battlefield bejegyzésen dolgoznak. A DICE új játéka úgy tűnik, hogy a fejlesztés korai stádiumában van, hiszen még csak a koncepcionális stádiumon van túl, de ezen túlmenően nem sokat tudni a projektről.

Mi lesz így a Battlefield 2042-vel?

Annak ellenére, hogy állítólag törölték, vagy inkább elutasították a Star Wars: Battlefront 3 pályázatot, legalább két Star Wars-játékot fejlesztenek az Electronic Arts keretein belül. Úgy tűnik, mindkettő egyjátékos, történetközpontú lesz.

Mit gondoltok? Most, hogy kijött a Battlefield 2042, miért kell új BF-re fókuszálnia az EA-nek? A Star Wars végre jó helyre kerülhetett volna.

Ezt olvastátok már?

Nincs több klón CoD?! – Az Activision lemondhat az éves megjelenésről

×