Úgy tűnik, hogy nem járt jól az, aki milliókat fizetett egy NFT-ért, mivel a nem-helyettesíthető tokeneket már le is lehet torrentezni.

Az utóbbi időben bizonyára ti is hallottatok róla, hogy milyen nagy népszerűségnek örvend az NFT, vagyis nem-helyettesíthető tokenek. Hogy pontosan mi is az, arról mi is írtunk egy ismertetőt, de a lényeg az, hogy a gyűjtők ma már képesek horrorösszegeket költeni bizonyos digitális műalkotásokért, mémekért, sőt Twitter bejegyzésekért.

Geoffrey Huntley programozó most érdekes módon mutatta ki, hogy mit is gondol erről.

Létrehozta ugyanis az The NFT Bay nevű oldalt, ahonnan természetesen ingyen le lehet tölteni az NFT-ket, annyit, amennyit csak szeretnénk. Huntley szerint a lényeg, hogy az emberek lássák, hogy az amire több százmillió forintnyi összeget költenek el. Vagyis, hogy lássák: amiért ennyit fizetnek, azt egyetlen kattintással le lehet tölteni a netről.

Ahogy arról a Motherboard beszámolt, itt összesen 17 gigabájtnyi adat tölthető le. A programozó szerint a probléma az NFT-kkel az, hogy maga a kép vagy videó nem tárolódik a blokkláncokban. Ez azt jelenti, hogy az adat nincs biztonságban: ha elszáll a webszerver, a kép és a videó is elveszik.

 

Az oldal ellenzői szerint a jogtulajdont nem lehet ilyen egyszerűen letölteni. A kérdés csak az, hogy ér-e milliókat az a bizonyos jogtulajdon? A programozó viszont úgy véli: az utókor legalább látni fogja, hogy egy időben milyen furcsa volt a világ, és mire költöttek emberek pénzt.

Erről hallottál már? Olyan VR kesztyűt fejlesztett a Facebook, amivel bármilyen virtuális tárgy megfogható

Olyan VR kesztyűt fejlesztett a Facebook, amivel bármilyen virtuális tárgy megfogható

 

×