A 90-es évek legmenőbb lejátszója újra megpróbál feltámadni.

Szerintem most mindenkit nosztalgikus élmények töltöttek el a Winamp szó láttán. Az első PC-s zenelejátszó és a 90-es évek softwaretervezésének egyik legikonikusabb példája. Úttörő szerepet játszott az olyan funkciókban, mint a drag-and-drop lejátszási listák. Ha az AOL nem vásárolta volna meg a szoftvert, talán még több újdonsággal szolgálhatott volna a zene rajongóinak.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Winamp végre kap egy második esélyt.

Vagy egy harmadik esélyt … vagy talán ez a negyedik esély? Egyre nehezebb követni a Winamp történetét. A szoftver körülbelül 20 évvel ezelőtt „halt meg”, de mind hivatalos, mind közösségi projektekkel folyamatosan feltámasztják.

A Winamp korábbi újjáélesztései kudarcra voltak ítélve. A dedikált zenelejátszó szoftver még mindig értékes néhány ember számára, de a legtöbben streamelik a zenéjüket. Ám a mostani újjáélesztésében van valami különleges. Nem úgy néz ki, mintha ugyanannak a 24 éves zenelejátszónak a felújítása lenne, így ki tudja, talán sikeres lesz?

 

Az új Winamp weboldal sok érdekes állítást tesz. Azt írja, hogy készüljünk fel a „világ legikonikusabb hanglejátszójának innovatív felfrissítésére”, és a Winampot úgy hirdeti, mint „egyedülálló teret az alkotók számára”. De itt van a legérdekesebb sor mind közül – a Winamp azt mondja a művészeknek, hogy „segít szorosabb kapcsolatot teremteni a rajongókkal, és tisztességesebb jövedelmet keresni azzal, amit szeretsz”.

Az ötlet, hogy a Winamp nyereséges legyen, őrültség, de úgy tűnik, ez a cél. Szóval mit fog csinálni a Winamp? Visszatér-e streaming szolgáltatásként, vagy egy zenei piactér lesz, mint a Bandcamp?

Egyelőre még csak tippelni lehet, de a Winamp weboldalán meglátogathatod a közelgő „Winamp béta” első helyezettjét. Nem tudjuk, hogy ez a béta mikor indul, de izgatottan várjuk, hogy kipróbálhassuk.

Neked milyen kinézeted volt a Winpamra?

Titkos VR módra bukkantak a Grand Theft Auto: The Trilogy-ban

 

forrás: reviewgeek

×