Az új Wi-Fi szabvány tökéletes lesz a 4K felbontású videók streamelésére és a felhő-alapú játékok élményének tökéletesítésére amellett, hogy elképesztően gyors lesz.

Ugyan a Wi-Fi 6-képes (más néven a 802.11ax) routerek még csak mostanság kezdenek el igazán bekéredzkedni az otthonokba, de még a Wi-Fi 6E hozzáférési pontok is épp csak piacra kerültek, a MediaTek már a WiFi 7 bevezetésére készülődik.

Legalábbis egy házon belüli rendezvényen jelentették be, hogy a 2022 januárjában megrendezésre kerülő CES-en be fogják mutatni a Wi-Fi 7-et, illetve egy arra képes készüléket. Sok technikai részletet még nem tudunk az új szabványról, csupán azt, hogy körülbelül 2,4x lesz gyorsabb a Wi-Fi 6-nál, amelynél a késleltetése is alacsonyabb lesz. Ez pedig kifejezetten kiváló lesz 4K felbontású videók streamelésére, felhő-alapú játékra, illetve tökéletes lesz az online kompetitív játékokhoz.

Bár a gyorsaság, a megnövelt sávszélesség és a lecsökkent késleltetés valóban nagyon jól hangzik, többen felhívják a figyelmet arra, hogy tekintve a Wi-Fi 6 borsos árát mindez egészen jelentős költségekkel is járhat. Igaz, erre lesz is idő felkészülni, ugyanis hiába jelentik és mutatják be néhány héten belül az új szabványt, annak forgalomba kerüléséig és elterjedéséig minden bizonnyal évekre vagyunk még.

via – NotebookCheck, Digital Trends 

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×