A Metacritic játékosok által adott pontszámokat tekintve az új Battlefield, CoD és a felújított GTA-trilógia együtt sem érnek el olyan magas értékelést, mint a Peppa Malac videojáték.

A címet olvasva bizonyára sokan hüledezhetnek már azon a tényen is, hogy egyáltalán létezik Peppa Malac videojáték, arra azonban még a legmerészebb álmában sem gondolt volna a világon senki, hogy jobb értékelésű játék lesz, mint a Battlefield 2042, a Call of Duty: Vanguard és a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, méghozzá együttvéve.

Legalábbis, ha a felhasználói értékeléseket vesszük alapul, melyek alapján határozottan kijelenthető, hogy a végtelenül aranyos mesén alapuló hellyel-közzel nyílt világú kalandjáték, a My Friend Peppa Pig köröket ver az összes sok-sok millióból készült AAA-nak bélyegzett játékra. A dolgot pedig az a tény fűszerezi még meg, hogy mindhárom leszerepelt alkotás a legtöbbet és legjobban ekézett kiadó, az EA, az Activision Blizzard és a Take Two garázsából gurult ki.

A Peppa Malac játék jelenlegi értékelése több száz visszajelzést követően 8.5 (PS4) 8.7 (Xbox One) és 8.8 (PC) ponton áll a Metacritic oldalán a maximális tízből. 

Ezzel szemben ugyanezeken a platformokon a Battlefield 2042 jelentősen alacsonyabb, 2.1 (PS), 1.4 (Xbox) és 2.3 (PC) ponton áll, amivel szépen a Steam legrosszabb játékai közé is besorolta magát. Hasonló a helyzet a felújított GTA-kkal, melyek 0.7 (PS), 0.5 (Xbox) és 0.5 (PC) pontra lettek eddig értékelve, de az éppen aktuális CoD: Vanguard sem áll jobban, amit 4.6 (PS), 4.2 (Xbox) és 3.7 (PC) pontra értékeltek a játékosok.

Ez pedig azt jelenti, hogy a My Friend Peppa Pig minden platformon közel azonos mennyiségű értékelés után akkor is egy magasabbra pontozott játék lenne, ha összeadnánk a BF, a CoD és a GTA pontjait.

Mondjuk ez egyáltalán nem meglepő, ugyanis a Peppa-játékban szinte nincsenek bugok, a vizuális megjelenése pontosan ugyanolyan, mint az alapjául szolgáló rajzfilm, az irányítása a célközönség miatt rendkívül egyszerű, a mese összes fontos helyszínét bejárhatjuk, szinte az összes jelentős karakterrel találkozhatunk, akiket az eredeti szinkronhangok szólaltatnak meg, és még sárban is lehet benne ugrálni.

A legnagyobb hibája az árazása illetve a játék hossza melyek közel sincsenek összhangban: a Peppa Malac videojátékot ugyanis 2, maximum 3 óra alatt simán kijátssza a gyerek, és mindezért 14.000 forintot kérnek a szülőktől. Mondjuk a szórakozás abszolút garantált.

 

via – GameRant

×