Úgy tűnik, hogy a Rainbow Six: Siege játékosai szépen fogyatkoztak az elmúlt 30 napban, legalábbis a Steam statisztikái alapján.

Bár alapvetően a Rainbow Six: Siege egy jó játék, a közösségben egyre többször üti fel a fejét a hang, hogy egyes játékosok szép lassan elfordulnak a címtől. Ennek oka persze sok dologban keresendő, például a játék igazságtalanságaiban. Ilyen igazságtalanság a szerverstabilitás hiánya, a hitbox problémák, a közösség toxikus viselkedése, a megfelelő balansz hiánya, vagy éppen a pajzsos operátorok. Ha úgy érzed, hogy az utóbbi időben te is kiégtél, nem vagy egyedül.

A Steam platformján szép lassan csökken a Rainbow Six: Siege átlagos játékosszáma.

Egészen pontosan az elmúlt 30 napban – a cikk írásának pillanatában (11.22.)- 39,8 ezer volt az átlag felhasználó szám a Steamen. Érdekes adat, hogy legutoljára ezen a platformon 2017 októberében volt ez a szám 40 ezer alatt.

Arról, hogy miért csökken a játékosszám, többféle elképzelés is létezik. Az egyik, hogy sok játékost nem győzött meg a legutóbbi évad, illetve az új operátor. Nem történt komolyabb pályaváltozás, nem jött be új pálya, az LTM-ek közül is csak a régi játékmódok jöttek vissza.

Sokan azt is számításba veszik, hogy az utóbbi időben több játékmegjelenés is okozhatta ezt. Sokan akarták kipróbálni az új Call of Duty-t, illetve a Battlefield 2042-t. Utóbbi két játék azonban nem aratott osztatlan sikert, így a játékosok talán szép lassan visszatérnek a Siege-hez.

Szerinted mi okozza a játékszám csökkenését?

Apropó, erről hallottál már? Már a PS és az Xbox is ellene van, de csak egy esetben mondana le Bobby Kotick

Már a PS és az Xbox is ellene van, de csak egy esetben mondana le Bobby Kotick

 

×