Az eMAG és az Extreme Digital közleménye szerint a közös akciójuk első órájában másfélszer annyi érdeklődő kereste fel az oldalt, mint tavaly.

Tavalyhoz képest igen jelentős növekedést generált az eMAG és Extreme Digital első közös Black Fridaye: 14 óra után nem sokkal a rendelések forgalma meghaladta az eMAG tavalyi fekete péntekének egész napos forgalmát, a rendelések száma pedig  az első hét óra adatai alapján mintegy 55 százaléka magasabb a tavalyinál. Az első hét órában több mint 260 ezer darab terméket vásároltak az eMAG.hu-n, a háztartási eszközök és tisztítószerek háromszor keresettebbek voltak a televízióknál és a szórakoztató elektronikai termékeknél.

Délután kettőre megvolt a tavalyi forgalom.

14 óra után nem sokkal fontos mérföldkövet ért el az eMAG és az Extreme Digital első közös Black Fridaye: ekkorra érte el a társaság a 6,9 milliárd forintot, vagyis az eMAG tavalyi fekete péntekének teljes forgalmát. Az első hét órában egyébként 55 százalékkal több rendelés érkezett, mint tavaly, az átlagos kosárérték pedig bruttó 52 208 forint volt.

A Black Fridayen akciós szállások, utak közül elsősorban a hazai desztinációkat népszerűek: 14 óráig összesen 100 rendelés érkezett belföldi turizmus kategóriában, miközben külföldi útra csak kettő – persze a nap végéig ez a sorrend még változhat. Az idei Black Fridayen meghirdetett aranyrudak és érmékből közül 14 óráig összesen 23-at rendeltek meg, míg kurzusokra és tanfolyamokra 20 rendelés érkezett.

Az eddigi legnagyobb értékű rendelések

Délután két óráig beérkezett rendelések közül egy több mint bruttó 3,5 millió forintos rendelés volt a legmagasabb, amelynek feladója 99 darab terméket rakott a kosarába. A pandémia nyomán kiemelkedően népszerű a bankkártyás fizetés: a rendelések közel 40 százalékának ellenértékét így rendezték 14 óráig. A vásárlók közel 73 százaléka mobil alkalmazásból válogat, mert azon keresztül a leggyorsabb és legegyszerűbb a rendelés.

Az első órában több mint 76 ezer rendelést fogadott az eMAG és az Extreme Digital, mintegy 2,4 milliárd forint összértékben. Reggel 8 óráig a legnagyobb értékben Győr-Moson-Sopron megyéből vásároltak, a különleges ajánlatok közül már megrendeltek 16 aranyrudat és 26 belföldi szállást – áll a cég közleményében a Pénzcentrum szerint.

November 19-én 7 óra 4 perckor vette kezdetét a cégcsoport akciója. Jelentésük szerint már reggel 7 és 8 óra között közel 840 ezer látogatást generált az eMAG.hu honlapja és mobilalkalmazása, ebben az időszakban a legforgalmasabb perc 7 óra 6 perc volt, amelynek során

1678 rendelést adtak fel összesen 2385 darab termékre.

Induláskor másfélszer annyi érdeklődő volt a webáruházban, mint a webshop tavalyi fekete péntekén, az első óra számai alapján pedig tavalyhoz képest 45 százalékkal több fekete pénteki rendelést adtak fel a vásárlók, a látogatók közül pedig több mint 32 ezren voltak új ügyfelek.

Az első 60 perc során több mint 76 ezer fekete pénteki rendelést adtak fel az ügyfelek mintegy 2,4 milliárd forint értékben. A kezdés órájában egy ügyfél átlagosan 2,4 darab terméket vásárolt, az átlagos kosárértéke pedig több mint 74 ezer forint volt.

Reggel 8 óráig a Győr-Moson Sopron megyében élő ügyfelek körében volt a legmagasabb az egy főre eső átlagos fekete pénteki költés, bruttó 83 143 forint. Második helyen Hajdú-Bihar megye áll, ahol a fekete pénteki rendelési átlag 82 745 forint volt, míg a harmadik helyre Pest megye futott be 80 553 forinttal.

A népszerű termékek

A különleges, a Black Fridayen kívül nem elérhető ajánlatok közül az első órában a belföldi utazások és az aranyrudak, érmék voltak a legkelendőbbek: előbbiekből ez idő alatt  24 darab, utóbbiakból  16 darab talált gazdára.

A legnépszerűbb termékkategóriák a Black Friday első órájában

  • Háztartási eszközök és tisztítószerek: 13 875 darab
  • Baba-mama termékek és játékok: 9 616  darab
  • Laptopok és egyéb IT termékek: 7 992  darab
  • Televíziók és szórakoztató elektronikai termékek: 6 200  darab
  • Háztartási kisgépek: 5 458  darab
  • Okostelefonok és okosórák: 4 159  darab
  • Barkács és lakberendezési termékek: 2 904  darab
  • Szépségápolási készülékek és termékek: 2 395  darab
  • Hűtőszekrények és mosógépek: 1 871  darab
  • Divattermékek: 901  darab

Te mit vettél a Black Friday alatt?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×